Performanță incredibilă: Un director de la Romsilva era în China, dar era pontat ca fiind prezent la serviciu

Postat la: 24.04.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Performanță incredibilă: Un director de la Romsilva era în China, dar era pontat ca fiind prezent la serviciu

ZIUAnews a semnalat recent ca un director de la Crucea Rosie din Romania si unul de la Regia Nationala a Padurilor Romsilva si-au dat mana pentru un aranjament cu iz penal doar ca sa se plimbe in China in perioada 21-28 februarie 2017.

Acest aranjament a pus in practica de directorul Directiei Silvice Dambovita, Costel Preda, omul sustinut si garantat de baronul PSD Dambovita, Adrian Tutuianu, si prietenul sau Floris Lazarescu-directorul filialei Dambovita a Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania si cel care detine firma Romserv Invest SRL Targoviste care se ocupa printre altele cu montarea de tamplarie din PVC si a prestat asemenea servicii si catre DS Dambovita.

Pontat 6 zile în România, deși era în China

Marea surpriza a acestui aranjament regizat sub cupola Crucii Rosie din Romania a furnizat-o scris pe data de 20 aprilie 2017 catre ZIUAnews directorul general al RNP Romsilva, Dragos Ciprian Pahontu: "Conform listei de pontaj pe luna februarie. dl. director Costel Preda a fost prezent in Directia Silvica Dambovita in perioada 23-28 februarie 2017 si in concediu de odihna in perioda 21-22 februarie 2017". Practic, in timp ce figura ca fiind la serviciu, adica la DS Dambovita, directorul Costel Preda se afla in China. Acest aspect a fost confirmat chiar de catre Crucea Rosie din Romania care a precizat pentru ZIUAnews ca "transportul si cazare " a costat 1.700 de euro si suma a fost suportata de Costel Preda.

Peste 55.000 de euro pentru trei contracte

Directorul filialei Dambovita a Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania, Floris Lazarescu, detine firma Romserv Investe SRL care se ocupa printre altele cu montarea de tamplarie din PVC si este foarte bun prieten de ani buni cu directorul D.S. Dambovita, Costel Preda. Ca urmare a acestei prietenii, firma lui Lazarescu a achizitionat si montat tamplarie PVC prin cumparare directa la trei obiective ale DS Dambovita: sediu central din Targoviste, Ocolul Silvic Pucioasa si cabana Malaiesti. Aceste afaceri au fost confirmate recent in scris de catre directorul general al RNP Romsilva, Dragos Ciprian Pahontu. Acesta a mentionat catre ZIUAnews ca "In perioada 2010-prezent, Directia Silvica Dambovita a incheiat si derulat un numar de trei contracte cu firma SC Romserv Invest SRL, cu o valoare totala de 246.849, 56 lei". Astfel, circa 55.000 de euro de la DS Dambovita condusa de Costel Preda au ajuns in conturile firmei lui Floris Lazarescu.

Sponsorizare, după sponsorizare

Consiliul de Administratie al Regiei Nationale a Padurilor- Romsilva, condus de catre Adrian Baban, aproba, in sedinta din 28 noiembrie 2016, "solicitarea Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania, filiala Dambovita, pentru aprobarea unei sponsorizari in valoarea de 10.000 de lei (nr.circa 2.200 de euro), conforma propunerilor din Nota Directiei Economice nr.13153/21.11.2016". Ulterior, acelasi Consiliu de Administratie al RNP, aproba, in sedinta din 28.02.2017, "sponsorizarea Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania cu suma de 24.000 de lei (nr.circa 5.300 de euro), sustinerea activitatii, conform propunerilor din Nota Departamentului Comercial si a Directiei Economice nr. 2591/27.02.2017".

Ion Teleanu

loading...
PUTETI CITI SI...