Pensionare amânată la Romsilva pe motiv de nuntă

Postat la: 02.10.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Pensionare amânată la Romsilva pe motiv de nuntă

De cativa ani, Regia Nationala a Padurilor - Romsilva a ajuns casa de binefacere pentru o serie de directori controversati care de a lungul timpului au pus umarul la jefuirea regiei. Este cazul fostului Dan Aldea si mai nou a directoarei economice Gabriela Gatu.

Mai nou, directorul general al RNP impus de tehnocrati, Ciprian Pahontu (FOTO), in loc sa o trimita la pensie pe Gabriela Gatu pentru ca indeplinea toate conditiile legale a gasit de cuviinta sa-i prelungeasca mandatul acesteia cu inca trei luni. Motivul prelungirii este unul incredibil: Gabriela Gatu urmeaza sa-si casatoreasca baiatul si deh..sunt si cheltuieli pe masura si, in plus, e nevoie si de invitati generosi.

Ca atare, e musai ca madam Gatu sa mai stea vreo luni pe la Romsilva ca sa iasa nunta ca la carte si o pensionare cu muzica si lautari. La ora actuala, Gabriela Gatu incaseaza lunar circa 3.800 de euro, din care vreo 850 de euro ca expert contabil si restul de la Romsilva. Trebuie precizat ca actuala directoare economica a RNP Romsilva, Gabriela Gatu, a pus umarul serios la afacerile fostului senator PSD-Catalin Voicu.

La sfarsitul anului 2006, cand era director economic al Directiei Silvice Giurgiu, Gabriela Gatu a aprobat cumpararea cu peste 550.000 de euro de catre Romsilva de la Catalin Voicu a unui canton amarat si a circa 50 ha de padure, care in realitate era doar lastaris. Afacerea a fost musamalizata de catre fostul ministru al Mediului, Laszlo Borbely, care a tinut in sertar raportul de control, fara a dispune vreo masura de recuperare a pagubei. Mai mult, la ceva timp dupa aceasta tranzactie, Gabriela Gatu a fost promovata ca director economic la Romsilva.

Ion Teleanu

loading...
PUTETI CITI SI...