Operatiunea "Delta" in atentia DNA: Cum a prejudiciat Bogdan Mandrescu calea de rulare a Aeroportului Otopeni

Postat la: 24.10.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Operatiunea

O noua inginerie marca Bogdan Mandrescu este descoperita de DNA, conform unor surse judiciare ale Ziuanews, si se refera la reparatia survenita la calea de rulare "Delta", cum este ea denumita, si care a dus la in prejudiciu insemnat pentru Aeroportul Otopeni.

Pe scurt, conform acelorasi surse, procurorii au retinut ca prin contractul cadru de reabilitare a caii de rulare cat si prin contractele subsecvente a fost stabilit ca orice lucrare de reparatie are o garantie de executie conform legislatiei in vigoare. Cu toate acestea, directorul general Bogdan Mandrescu a dispus ca reparatia executata la calea de rulare sa fie executata de catre constructor fara garantie pentru defectele aparute ulterior.

Drept urmare a fost atribuita constructorului o lucrare pentru cea mai importanta cale de rulare a aeroportului, cu incalcarea prevederilor legale incidente, cu incalcarea grava a legii achizitiilor publice. Pentru ca prejudiciul sa fie cat mai mare, dupa reparatia executata fara garantie, a fost demarata o procedura de achizitie pentru reparatia capitala a respectivei cai de rulare. Drumuri si poduri Gheorghieni SRL a fost firma care a făcut reparațiile frauduloase, dupa cum rezulta si din documentele de mai jos.

loading...
PUTETI CITI SI...