Omul lui Udrea și Ritzi a transformat Direcția pentru Tineret și Sport București în SRL

Postat la: 01.03.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Omul lui Udrea și Ritzi a transformat Direcția pentru Tineret și Sport București în SRL

ZIUAnews a semnalat de mai multe ori ca Ştefan Săndulache, directorul impus de PDL si garantat de Monica Iacob Ritzi si Elena Udrea la sefia Directiei pentru Tineret si Sport Bucuresti a transformat institutia in propria firma, flituindu-i pe toti care veneau in control de la Ministerul Tineretului si Sportului.

Cel mai mult si-a batut joc de fostul ministru Elisabeta Lipa, care timp de un de zile n-a reusit sa-l audieze in comisia de disciplina a ministerului pentru simplu fapt ca Sandulache n-avea chef sa vina ori era in concediu medical. De cand conduce directia, Stefan Sandulache angajeaza si detaseaza oameni fara respectarea prevederilor legale, achizitioneaza bunuri inutile si angajeaza investitii fara sa aiba buget pentru asa ceva. Omul garantat de Ritzi si Udrea vrea sa scape de cei functionarii publici din directie si sa aduca alte persoane cu detasare din afara institutiei. La ora actuala, Directia pentru Tineret si Sport Bucuresti are vreo noua-zece persoane detasate de la diverse firme si doar patru-cinci functionari publici.

Mai grav este faptul ca Ştefan Săndulache a incredintat controlul preventiv al directiei unei persoane detasate, Cristina Sue, despre care se stie ca a plecat pe repede inainte, din cauza unor probleme, de la Spitalul Panduri. Una sintre ultimele performante a lui Ştefan Săndulache a constat in introducerea unui sistem video de supraveghere in toate birourile sediului de pe Bulevardul Magheru, dar si a unor microfoane pentru ascultarea angajatilor in cateva birouri. Toata afacerea a constat circa 13.000 de lei, dar culmea este ca directia nu avea prevazut in buget pe anul acesta bani pentru asemenea investitie. Ca atare, banii pentru sistemul video vor fi decontati din alte capitole bugetate.

Totodata, Ştefan Săndulache vrea sa faca investitii de cateva zeci de mii de lei la baza sportive Oltenita, dar aceasta este inchiriata la o societate privata. In schimb, Directiei pentru Tineret si Sport Bucuresti plateste lunar chirie o chierie de circa 8.000 de lei la RAAPPS pentru sediul de circa 400 mp aflat in central Capitalei, unde a functionat OTV-ului lui Dan Diaconescu. In anii trecuti, directorul Ştefan Săndulache a împărţit cu generozitate echipamente sportive de la o firmă al carui reprezentant era angajatul directiei către mai mulţi lideri PDL, reconvertiţi la PMP sau alte partide, cum ar fi Elena Udrea, Monica Iacob Ridzi sau Cristian Petrescu. Mai nou, el si-a tras un laptop scump si cateva telefoane de ultima generatie.

Ion Teleanu

loading...
PUTETI CITI SI...