Oamenii lui Liviu Dragnea vor sa prăduiască terenurile Aeroportului Băneasa la 41€ pe metru, de cel putin cinci ori mai mic decat pretul pietei

Postat la: 22.05.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Oamenii lui Liviu Dragnea vor sa prăduiască terenurile Aeroportului Băneasa la 41€ pe metru, de cel putin cinci ori mai mic decat pretul pietei

Cum am scris deja, in repetate randuri, situatia de la Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti devine din ce in ce mai grava, iar mandatul ministrului Razvan Cuc n-a adus linistea. Dimpotriva. CNAB ramane o vaca de muls si in continuare, noul director interimar numit de Cuc joaca dupa cum ii canta interesele politice.

Iar interesele politice sunt acum la PSD, la Liviu Dragnea, la camarilla sa legata si de afacerile TelDrum, acum implicate atat in domeniul portuar, cat si in cel aeroportuar. Daca pe vremea ministrilor Ioan Rus si Dan Costescu interesele erau legate de instrainarea serviciilor unor firme terte, in special din zona de influenta germana, acum, odata cu guvernarea PSD interesele s-au mutat in domeniul imobiliar, cautandu-se surse de venit ilicit prin patrimoniul aeroporturilor Baneasa si Otopeni.

Asa ca vechiul director interimar, Cosmin Pestesan, a fost inlocuit cu Bogdan Mândrescu, omul baronilor locali patronati de Liviu Dragnea. Mândrescu e copilul de suflet al baronului de Buzau Marcel Ciolacu, care a apaelat la baronul de Giurgiu, Nicolae Badalau, care la randul lui i-a ordonat omului sau de paie Razvan Cuc ca sa numeasca la CNAB marioneta lui Ciolacu. Si din toate astea beneficiaza Liviu Dragnea. Si cum baronii sunt pusi pe capatuiala fie din asfaltari fie din terenuri, imediat au evaluat ce se poate lua cu japca de la Aeroporturi.

Ca atare s-a convocat o sedinta AGA vineri 19 mai 2017, la oa 10, la Ministerul Transporturilor, dar care a fost amanata pentru azi, luni, 22 mai 2017 pentru ca nu se intrunise cvorumul. Intre alte chestiuni legate de zona Cargo, unde si acolo se petrec suficiente inginerii, asupra carora revenim, la sedinta se ia in considerare majorarea capitalului social, conform convocatorului pe care-l publicam, cu aport in natura pentru cateva terneuri ale Aeroportului Baneasa. Cea mai tare chestiune este ca - dupa cum se poate consulta si fisa de evaluare pe care de asemenea o publicam-, terenul din zona Băneasa a Capitalei a fost evaluat la 41 de euro pe metru patrat.

Da, se vede hotia pe fata, o subevaluare flagranta la 41 de euro/ mp cand se stie ca in zona Baneasa 1 mp de taren costa intre 250-500 de euro, functie de locatie si de destinatia ulterioara, in unele cazuri putandu-se ajunge la suma record de 750-1000 €/ mp. Ca atare, prin subevaluare si capitalul social este la randul sau subevaluat, dar scopul primordial este cel care va fi atins. Anume ca aportul in natura va trebui sa fie preschimbat la un moment dat in aport financiar pentru dezvoltare, conform proiectului aprobat deja de Ministerul Transporturilor, ceea ce va insemna ca terenul respectiv, obtinut prin retrocedare in baza unei hotarâri judecatoresti, va fi vandut mafiei din Transporturi la un pret subevaluat, de cel putin cinci ori mai mic decat pretul zonei. Astfel, prin introducerea sa ca "aport in natura", terenul este "spalat", la fel cum se spala banii, iar apoi parcelat si vandut pe caprarii mafiei.

La aflarea acestei inginerii financiare (care a fost disimulata in asa-zisul aport de capital in natura), sindicatele au "explodat" in fata unei asemenea hotii pe fata, un jaf "la drumul mare", dupa cum a fost catalogat de sefii sindicatelor, care au menintat cu proteste ample si cu o mediatizare masiva a cazului. Publicam in cele ce urmeaza cele doua documente care arata proportia jafului, mai ales pentru aceste suprafete de teren pentru care daca se face calcull se ajunge la sume absolut fabuloase:

loading...
PUTETI CITI SI...