Oamenii lui "Canoe" Miculescu de la Radio România au început să intre la apă

Postat la: 08.03.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

Oamenii lui

După mult navigatul "Părău" (Oltea Șerban), un alt om al lui Ovidiu "Canoe" Miculescu, presedintele director general al Radio România, a intrat în vizorul opiniei publice.

La conferința de presă de la sfarsitul saptamanii trecute, de la Cluj, premierul Dacian Cioloș s-a trezit pe masă cu documente privindu-l pe Mihai Bogdan Roșca Zasmencu (vezi documentele in facsimil), managerul de la Radio Cluj, care este acuzat de plagiat. Povestea este extrem de simpla, dar destul de elocventa.În 2014, Vasile Luca, redactor la Radio România Cluj, a depus o sesizare la Registratura Universității Babeș-Bolyai impotriva lui Mihai Bogdan Roșca. Dând curs acesteia, Comisia de Etică a UBB a constatat că lucrarea de licență Politica prin televiziune a lui Mihai Bogdan Roșca, susținută în 1998, este preluarea aproape integrală a lucrării de licență Campaniile prezidențiale televizate a lui Mihai Ioan Miclăuș, susținută de acesta în 1997.

Mihai Bogdan Roșca Zasmencu, actualul manager de la Radio Cluj, se adresează Ministerului Educației Naționale, iar Consiliul Național de Etică a Cercetării Științifice, Dezvoltării Tehnologice și Inovării stabilește că fapta este anterioară Legii 206/2004 și, pentru că legea nu acționează retroactiv, anulează hotărârea Comisiei de Etică a UBB. Deci nu se constată inexistența plagiatului, ci doar că fapta s-a produs anterior intrării în vigoare a legii. Dar mai există o lege, care nu a fost invocată: Legea 8/1996, a dreptului de autor și drepturilor conexe, care era în vigoare la comiterea faptei și care prevede, la art. 141, pedeapsa cu închisoare sau amendă pentru cel ce își însușește, fără drept, calitatea de autor al unei opere, așa cum este și lucrarea de licență. Deci păgubitul, Mihai Ioan Miclăuș, poate în orice moment să se adreseze instanței și să-l lase pe Mihai Bogdan Roșca Zasmencu fără licență și, implicit, fără funcție. Ca să nu mai amintim de despăgubiri.

Un astfel de om, șantajabil fără urmă de îndoială, este subalternul perfect pentru Ovidiu "Canoe" Miculescu, pentru că execută fără crâcnire orice dispoziție. Bineînțeles că Vasile Luca a plătit pentru că a îndrăznit să dezvăluie "opera" conducătorului și i s-a desfăcut contractul de muncă, în mod ilegal, după cum a stabilit printr-o sentință definitivă instanța. Între timp a fost reîncadrat, cu reparațiile financiare de rigoare, dar n-am aflat să fi fost tras cineva la răspundere pentru utilizarea banilor publici la îndreptarea nelegiuirilor comise de "Canoe" Miculescu și "vâslașii" săi fideli. Mai așteptăm... dar nu mult. Să vedem cât îl mai ține Parlamentul în brațe, că de ce oricum nu înțelegem!

loading...
PUTETI CITI SI...