Ministerul Transporturilor joacă alba- neagra cu legislația privind administratorii de la RAR

Postat la: 06.11.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Ministerul Transporturilor joacă alba- neagra cu legislația privind administratorii de la RAR

ZIUAnews a solicitat recent Ministerului Transporturilor la ce dată a fost postat pe site-anunțul privind scrisorile de așteptări în procesul de recrutare pentru 6 posturi de membru în Consiliul de Administrație al Regiei Autonome Registrul Auto Român? Raspunsul Ministerului Transporturilor este de a dreptul uluitor:

„Anunțul privind selecția candidaților pentru funcțiile de Administrator ai Regiei Autonome "Registrul Auto Român" RAR a fost postat pe website-ul Ministerului Transporturilor în data de 15 septembrie 2016. La această dată, procedura privind selecția candidaților este în desfășurare". Ca atare, Ministerul Transporturilor nu a postat scrisorile de asteptare, dar a comunicat ca a fost postat „Anunțul privind selecția candidaților pentru funcțiile de Administrator ai Regiei Autonome "Registrul Auto Român" RAR". Dar, Ministerul Transporturilor precizeaza ca anuntul pentru administratorii de la RAR a fost „postat pe website-ul Ministerului Transporturilor în data de 15 septembrie 2016".

Totodata, Ministerul Transporturilor mentioneaza ca „Anunțul privind selecția candidaților pentru funcțiile de Administrator ai Regiei Autonome "Registrul Auto Român" RAR a fost postat pe website-ul întreprinderii publice în data de 15 septembrie 2016". Mai mult, Ministerul Transporturilor a precizat ca „Anunțul privind selecția candidaților pentru funcțiile de Administrator ai Regiei Autonome "Registrul Auto Român" RAR a fost publicat în data de 15 septembrie 2016 în Bursa Muncii și Curierul Național". Practic, Ministerul Transporturilor sustine in raspunsul catre ZIUAnews ca anuntul a fost publicat in doua cotidiene centrale si postat in urma cu mai bine de un an de zile atat pe site-ul Ministrului Transporturilor cat si al RAR. Dar, pe site-ul RAR nu este datat, insa pe site-ul Ministerul Transporturilor se mentioneaza ca a fost publicat pe 15 septembrie 2017.

De asemenea, ZIUAnews a mai solicitat Ministerului Transporturilor sa precizeze „Care sunt prevederile legale stipulate în O.U.G. nr. 109/2011- privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice şi în Legea nr. 111/2016 pentru aprobarea acestei ordonanţe, în baza cărora a fost postat pe site-ul RAR anunțul pentru "începerea procesului de recrutare pentru 6 posturi de membru în Consiliul de Administrație al Regiei Autonome Registrul Auto Român?". Ministerul Transporturilor pastorit de Felix Stroe a raspuns ca anuntul a fost postat in baza „prevederilor art. 3 pct. 1 din O.U.G nr. 109/2011 coroborat cu art. 10 alin. (1) din Normele metodologice pentru stabilirea criteriilor de selecţie, de întocmire a listei scurte de până la 5 candidaţi pentru fiecare post, a clasamentului acestora, a procedurii privind numirile finale".

Insa, art. 3, pct.1, m-are legatura cu solicitarea ZIUAnews si precizeaza ca „Autoritatea publică tutelară are următoarele competențe", adica Ministerul Transporturilor, la regiiile autonome „să numească și să revoce membrii consiliului de administrație". Mai mult, nici articolul 10 din Normele metodologice n-are legatura cu solicitarea, pentru ca stipuleaza clar „Selecţia expertului independent specializat în recrutarea resurselor umane se realizează în conformitate cu prevederile legale în vigoare şi cu luarea în considerare a criteriilor mai jos enumerate, dar fără a se limita la acestea: a) portofoliul de clienţi în ultimii 3 ani pentru selecţia administratorilor sau directorilor la întreprinderi publice sau private". Adica, e ca si cum tu ceri mere si primesti pere. Aceste raspunsuri confuze si alambicate de la Ministerul Transporturilor demonstreaza ca se doreste mentinerea unei cețe profunde asupra modului de selectie a membrilor CA de RAR. Tot intr-o ceata si discretie a avut loc vineri o sedinta a CA unde se pare ca s-au luat unele decizii pe langa lege despre care ZIUAnews va relata in perioada urmatoare.

Ion Teleanu

loading...
PUTETI CITI SI...