Metru lu' Cuc şi Bădălău, scanat de ANI

Postat la: 21.08.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Metru lu' Cuc şi Bădălău, scanat de ANI

ZIUAnews a solicitat Agentiei Nationale de Integritate (ANI) sa precizeze daca deputatul PSD de Giurgiu-Andrei Alexandru este intr-o situatie de incompatibilitate tinand cont de faptul ca o firma controlata de acesta deruleaza contracte de lucrari de constructie cu mai multe primarii din judetul Giiurgiu iar sotia sa - avocata Adeluta Madalina Andrei (fosta Ciobanu) - acorda asistenta juridica unor primarii din judet.

In declaratia de avere, deputatul PSD de Giurgiu, Andrei Alexandru, garantat de baronul Niculae Badalau si prieten la catarama cu ministrul Transporturilor-Razvan Cuc, a mentionat ca firma Euro Invest, din care sustine ca sotia sa detine 95%, are incheiate zece contracte de lucrari si de asistenta juridica, prin licitatie publica sau negociere directa, cu sapte primarii din judetul Giurgiu, adica chiar in Circumscriptia electorala nr.19 unde a iesit deputat. Sunt trei primarii- Izvoarele, Vanatorii Mici si Mihailesti, care incheiate cate doua contracte cu firma familiei deputatului PSD dar si cabinetul de avocatura al sotiei sale. Imediat dupa alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016, sotia deputatului Andrei Alexandru a incheiat trei contracte de asistenta juridica cu UAT Mihailesti, Clejani si Roata de Jos. De asemenea, la vreo doua luni dupa ce a iesit deputat, firma Euro Invest beneficiaza, prin licitatie publica, de doua contracte de lucrari la Vanatorii Mici in valoarea de circa 807.000 de lei.

ANI n-a făcut încă o evaluare privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice

Referitor la aceasta situatie ANI a comunicat catre ZIUAnews ca „Din cele expuse de dumneavostră, și din interpretarea textelor legale, opinăm că situația descrisă nu este de natură să genereze o stare de incompatibilitate, în sensul prevederilor Legii nr. 161/2003, întrucât nu se prefigurează cumularea ipotezelor legale ale acestor reglementări". In schimb, ANI a mai dat de inteles prin raspunsul catre ZIUAnews ca situatia de incompatibilitate a deputatului PSD Andrei Alexandru cunoscut in Giurgiu sub numele de „Metru""pentru ca in scola era mic si gras, nu este inchisa, precizand „că prezentul răspuns reprezintă punctul de vedere al Agenţiei Naţionale de Integritate raportat la situația de fapt descrisă de dumneavoastră și la dispozițiile legale incidente, nu este o interpretare generală şi obligatorie a textelor de lege și nu reprezintă rezultatul activității de evaluare efectuată în condițiile Legii nr. 176/2010". Practic, ANI sustine ca inca nu a facut o evaluarea a deputatului PSD de Giurgiu in conformitate cu prevederile Legii nr. 176 din 1 septembrie 2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, precum şi pentru modificarea şi completarea altor acte normative.

Familia Andrei și contractele de la Spitalul Județean de Urgență Giurgiu

In schimb, intr-o adresa din 17 iulie 2017 transmisa si catre ZIUAnews, managerul Spitalului Judetean de Urgenta Giurgiu, Mihaela Rata, transmite Consiliului Judetean Giurgiu ca „valoarea contractului de asistenta juridica nr8122.06.10. 2010, cabinet individual Avocat Ciobanu Steluta Madalina a fost de 6.000 de lei"", iar „contractul nr.2.05.10.2010, derulat cu SC Euro Invest SRL a fost in valoare de 385.826 lei (fara TVA)". Practic, in doua zile din octombrie 2010, cand Andrei Alexandru era la PNL, a incheiat doua contracte cu Spitalul Judetean de Urgenta Giurgiu. Mai trebuie precizat ca la scurt timp dupa ce a ajuns sef la OSIM, in toamna lui 2014,o firma controlata de Andrei Alexandru- Euro Invest SRL Giurgiu „a participat si castigat procedura de atribuire (cerere de oferta) a contractului de achizitie publica de lucrari cu denumirea <<Recompartimentare si modernizare bloc C1- locuinte sociale>>, fiind incheiat in acest sens contractul nr. 41408.12.2014, valoare 2.138.462, 73 lei- TVA inclus". Insa, Primaria Giurgiu, prin semnatura administratorului public Niculae Ghita, a transmis, pe 19 iunie 2017, catre ZIUAnews in scris: „ contractul neproducand efecte, fiind reziliat la data de 18.08.2015 pentru neindeplinirea obligatiilor asumate prin contract". Practic, Primaria Giurgiu, condusa de edilul PP-DD trecut la PSD- Nicolae Barbu, ii atribuie in ajunul Anului Nou un contract de vreo 500.000 de euro firmei lui Andrei Alexandru, dar dupa vreo opt luni il reziliaza ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.

 

loading...
PUTETI CITI SI...