Lobby-iștii de serviciu ai afacerilor de la Metrou păstorite de Ion Rădoi in vizorul DNA

Postat la: 18.04.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Lobby-iștii de serviciu ai afacerilor de la Metrou păstorite de Ion Rădoi in vizorul DNA

Secretarul de stat Dragos Titea si secretarul general Petre Neacsa pregatesc finalizarea unei afaceri aflate in vizorul DNA. Eternul lider sindical de la metrou, Ion Radoi, a facut si face presiuni pentru prelungirea contractului de asociere în participațiune nr. 94/2003 încheiat între SC Metrorex SA și firma detinuta de Uniunea Sindicatelor Libere din Metrou (USLM)- Sindomet Servcom SRL.

Este vorba despre circa 5.000 mp de spatii comerciale aflate in statiile de metrou care sunt inchiriate de catre sindicatul lui Radoi si astfel ceea mai mare parte a banilor din chirii intra la USLM iar Metrorex primeste doar praful de pe toba. Anul trecut au fost mai multe tentative de prelungire a contractului, dar fostul ministru al Transporturilor, Sorin Buse, n-a fost de acord. Acum, Ion Radoi incearca sa profite de faptul ca USLM este sponsorul echipei de handbal feminin Rapid Bucurestti care a promovat in Liga Nationala si sa prelungeasca contractul. Deocamdata conducerea Ministerului Transporturilor a facut o mutare care este pe placul lui Radoi. In Adunarea Generala a Actionarilor de la Metrorex, Anisoarei Cornila a fost inlocuita cu controversatul Petre Marculet, cel care "aranjeaza" toate numirile si angajarile din Ministerul Transporturilor, si care a fost ani buni in bordul administrativ de la metrou.

Manevra esuata anul trecut de prelungirea contractului cu sindicatul lui Radoi a esuat, dar aceeasi artizani vor sa o parafeze anul acesta. Cine sunt lobby-istii lui Radoi? In primul rand conducerea Metrorex, in frunte cu directorul general Marin Aldea, marioneta lui Radoi si Gheorghe Udriste, si membrii Consiliului de Administratie-presedinte Florin Mihai Alexandrescu (romanul cu pasaport canadian care l-a adus de mai multe ori pe Virgil Magureanu in vizita la directorul general al Metrorex), Ioan Sebesan, Gelu Dae, Macarie Alexandru Moldovan si Petre Bogdan Mihoc. Potrivit informatiilor detinute de ZIUAnews, Radoi si-a gasit un aliati de nadejde in secretarul de stat Dragos Titea care coordoneaza si activitatea Metrorex, dar mai ales in secretarul general Petre Neacsa.

Trebuie precizat ca in 1994, printr-un aranjament politic s-a ajuns ca firma detinuta de sindicalistii lui Radoi sa detina monopolul inchirierii spatiilor comerciale din statiile de metrou. Astfel, circa 5.000 mp de spatii comerciale din statiile de metrou sunt inchiriate de firma sindicalistilor de la Metrorex catre diversi agentii economici cu sume destul de consistente. In plus, din 2007, pentru exploatarea spațiilor pentru publicitate, Metrorex s-a asociat în participațiune cu Sindomet Servcom dar și cu alte doua firme-Euromedia Group şi Spectacular OOH Printing. La ora acatuala, aceste contracte fac obiectul unui dosar voluminos aflat la DNA in urma sesizarilor venite de la Curtea de Conturi a Romaniei si a Corpului de control al primului ministru.

loading...
PUTETI CITI SI...