Jocuri de culise și aranjamente cu iz mafiot la Ministerul Transporturilor

Postat la: 30.08.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

Jocuri de culise și aranjamente cu iz mafiot la Ministerul Transporturilor

Noul ministrul al Transporturilor, Sorin Buse, a renuntat la doi oameni de incredere ai fostului ministru Dan Costescu: secretarul general Dragos Petrescu si secretarul de stat Dorin Mitan. In locul acestora au fost numiti George Dionisie ca secretar general si Ion Trocaru ca secretar de stat. Insa, numirea lui Ion Trocaru ca secretar de stat ascunde niste jocuri de culise si aranjamente incredibile.

Inainte de avansare, Ion Trocaru era seful Corpului de control al Ministerului Transporturilor, iar prin verificarile sale stricasera o multime de aranjamente si combinatii ale unor baieti destepti din minister, dar si mai multe afaceri ale unor grupuri de interese transpartinice care aveau abonamente de ani buni la contracte cu ministerul. Anumite controale ale oamenilor lui Ion Trocaru au tulburat rau apele la Aeroportul Otopeni, Portul Constanta, CNADNR, Tarom si CFR Calatori. Mai trebuie precizat ca Ion Trocaru este comisar sef de politie, fiind ani buni seful Politiei Transporturi Brasov.

Potrivit informatiilor detinute de ZIUAnews, Corpul de Control al Ministerului Transporturilor urma sa faca verificari la CFR Marfa, CFR SA, Autoritatea Rutiera Romana, CFR Calatori si Metrorex, ceea ce strica rau de tot aranjamentel baietilor destepti din minister si a celor care roiesc in jurul Palatul CFR. De ce? Pentru ca de ani buni, in prag de alegeri parlamentare, se pun la cale cele mai mai mari tunuri, in special in domeniul feroviar si al infrastructurii, si timpul a demonstrat acest lucru in mandatul lui Sica Orban si Ovidiu Silaghi. Ca atare, baietii destepti speriati ca oamenii lui Trocaru le-ar putea strica aranjamentele au intrat in panica si au inceput sa traga sforile ca sa-l deraieze pe Ion Trocaru. Si au reusit printr-o metoda inedita, dar arhicunoscuta.

Ministrul Transporturilor Sorin Buse a fost convins de anumiti bagatori de seama si baieti de bine ca Ion Trocaru ar fi cel mai bun sa fie secretar de stat in locul lui Dorin Mitan si Buse a acceptat avansarea sefului Corpului de control. Astfel, baietii destepti si-au frecat mainile de bucurie pentru ca au impuscat doi iepuri: l-au deraiat pe Trocaru de la controale si totodata l-au tras pe linie moarta pentru ca prin noua functie nu mai are acces direct la documente controversate si nu mai poate direct sa faca verificari. In plus, au scapat si de secretarul general Dragos Petrescu, care venind de la Curtea de Conturi nu era rutinat cu smenurile de la Ministerul Transporurilor si, totodata, nici prea maleabil cu aranjamentele baietilor destepti.

Ca atare, a fost trimis la plimbare si inlocuit cu un baiat bun, George Dionisie, director cu state vechi in minister si familiarizat cu bucataria interna din Palatul CFR. Printre cei care au jubilat dupa avansarea lui Ion Trocaru se numara directorii din Ministerul Transporturilor Anisoara Cornila si Petre Neacsa, dar managerii de la CFR Calatori, CFR Marfa, CNAB, CNADNR, Metrorex si CFR SA, precum si secretarii de stat Ionut Mosteanu si Marcel Bolos. Ca atare, pana la alegerile parlamentare, baietii destepti au liber la smenuri si aranjamente si acest lucru il stiu cel mai bine oamenii lor din minister si companii, mai ales atunci cand vine vorba de subventii, investitii si decontari. Practic, ce nu a reusit fostul ministru Dan Costescu, adica sa-l demit ape Ion Trocaru de la sefia Corpului de control, au reusit baietii destepti care l-au imbrobodit pe noul ministru Sorin Buse.

loading...
PUTETI CITI SI...