Incredibil: 50.000 de euro-primă de fidelitate pentru un director de la Radio România

Postat la: 22.06.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Incredibil: 50.000 de euro-primă de fidelitate pentru un director de la Radio România

ZIUAnews a semnalat de mai multe ori in anii trecuti ca Radio Romania a ajuns feuda presedintelui- director general Ovidiu Miculescu, care, in sfarsit, a fost demis in urma cu cateva luni de Parlament.

Chiar daca Miculescu a plecat, a avut grija ca pe ultima suta de metri sa regizeze o serie de aranjamente cu banii radioului public. Unul dintre acestea este de a dreptul incredibil! Omul care dirijat ani de zile toti banii Societatii Romane de Radiodifuzine (SRR) - Constantin Puscas, s-a pensionat imediat dupa debarcarea lui Miculescu. Dar, potrivit informatiilor detinute de ZIUAnews, Puscas n-a plecat cu buzunarele goale ori cu salarii compensatorii, ci a fost recompensat regeste de Miculescu, cu o prima de fidelitate, atentie, de 50.000 de euro. Incredibil! Cu acesti bani la teschea, Constantin Puscas trage acum sforile sa ajunga membru In Consiliul de Administratie al SRR.

Intr-o declaratie de avere din urma cu vreo patru- cinci ani, Puscas a mentionat ca incasa de la SRR vreo 3.000 de euro pe luna. Este surprinzator ca fideliatatea lui Puscas a fost recompensata cu 50.000 de euro, daca tinem cont de faptul ca in ulltimul raport al Curtii de Conturi a Romaniei, din luna iulie 2016, se mentiona negru pe alb, ca bugetul Radio Romania a fost prejudiciat cu suma totală de 2.469.920 lei, adica aproximativ 550.000 de euro. "Societatea Română de Radiodifuziune a încheiat în perioada 2013-2015 Contracte civile de prestări servicii cu membrii Comitetului Director al SRR pentru remunerarea acestora, deşi prin Legea nr. 41/1994 privind organizarea şi funcţionarea SRR şi SRTV, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, legiuitorul nu a prevăzut dreptul respectiv cuantumul pentru remunerarea membrilor Comitetului Director, cu consecinţa prejudicierii bugetului SRR cu suma totală de 2.469.920 lei", au constatat auditorii dem conturi.

Oare Constantin Puscas nu a stiut si cumva girat aceasta inginerie financiara a lui Miculescu, mai ales ca recomandare auditorilor de conturi era extrem de clara: "Conducerea SRR va întreprinde măsurile legale pentru stabilirea întinderii prejudiciului si recuperarea acestuia, inclusiv dobânzilor şi penalitatilor de întârziere sau majorări de întârziere, după caz, aplicabile pentru veniturile bugetare potrivit legii, de la persoanele responsabile". Totodata, auditorii de conturi au descoperit ca "În perioada 2013-2015 Societatea Română de Radiodifuziune a încheiat cu membrii Consiliului de Administraţie contracte civile de prestări servicii, prin care aceştia au fost remuneraţi, cu încălcarea prevederilor art. 23 alin (4) din Legea nr. 41/1994 şi a art. 72 alin. (1)din Legea nr. 161/2003 prin care este reglementat faptul că în exercitarea atribuţiilor de membru CA, aceştia sunt obligaţi "să nu încheie un act juridic... care să producă un folos material pentru sine, pentru soţul sau ori rudele sale de gradul I", cu consecinţa prejudicierii bugetului SRR cu suma totală de 131.230 lei (nr.circa 30.000 de euro)".

De asemenea, s-a constatat "că aceste activităţi pentru care s-au încheiat contractele civile s-au suprapus cu activitatea decizională a CA, respectiv cu activitatea membrilor Comitetului Director şi/sau activitatea salariaţilor SRR (Centrul Cultura] Media)". Ca atare, recomandare Curtii de Conturi a Romanie este foarte clara:" Conducerea SRR va întreprinde măsurile legale pentru stabilirea întinderii prejudiciului şi recuperarea acestuia, de la persoanele responsabile". Nu se stie daca prejudiciul a fost recuparat, dar un lucru e cert: directorul economic al SRR, Constantin Puscas, a fost premiat cu 50.000 de euro pentru fidelitate!

loading...
PUTETI CITI SI...