Gheorghe Flutur și IPS Pimen au pierdut procesul de acaparare ilegală a peste 166.800 ha de pădure din Bucovina

Postat la: 27.02.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Gheorghe Flutur și IPS Pimen au pierdut procesul de acaparare ilegală a peste 166.800 ha de pădure din Bucovina

Regia Națională a Pădurilor Romsilva a anuntat astazi ca peste 166.800 de hectare de fond forestier aflate în județul Suceava rămân definitiv în proprietatea statului român, după ce Fondul Bisericesc Ortodox Român al Bucovinei a pierdut definitiv procesul intentat în acest caz.

În anul 2007, Tribunalul Suceava emisese o sentință favorabilă Fondului Bisericesc, dar această sentință a fost anulată, în anul 2014, de magistrații ICCJ. Procesul a fost intentat în urmă cu 16 ani de Fondul Bisericesc Ortodox Român al Bucovinei, care a cerut recunoașterea dreptului de proprietate pentru 166.813 hectare de teren aflate în județul Suceava.

"Litigiul s-a judecat în acești ani la mai multe instanțe din țară, în mai multe cicluri procesuale, la Curtea de Apel Suceava, Curtea de Apel Galați, Curtea de Apel Timișoara, Curtea de Apel Cluj, precum și Înalta Curte de Casație și Justiție. Acțiunea Fondul Bisericesc Ortodox Român al Bucovinei a fost respinsă definitiv de Curtea de Apel Cluj și irevocabil de Înalta Curte de Casație și Justiție acum trei ani, iar calea extraordinară de atac a revizuirii a rămas irevocabilă în acest an, prin Decizia 192 a Înaltei Curți de Casație și Justiție", precizează Romsilva.

Fondul Bisericesc Ortodox Român al Bucovinei este o asociație formată din mai multe persoane - preoți și alți angajați ai Bisericii Ortodoxe Române. Cel mai important dintre membrii Fondului este IPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților. Insa, ceea ce se spune acum mai putineste faptul ca printre membrii fondatori ai asociatiei Fondul Bisericesc Ortodox Român al Bucovinei s-a numarat actualul presedintele al Consiliului Judetean Suceava- Gheorghe Flutur, care la acele vremuri, adica prin anul 2000, ajunsese senator PNL de Suceava din postura de director al Directiei Silvice Suceava. Practic, Flutur ajunsese sa revendice padurile pe care el le administra in numele unei asociatii religioase din care facea si el parte.

loading...
PUTETI CITI SI...