Gabriela Firea pierde procesul cu Adrian Bold. Ea trebuie sa-l repuna in functia de arhitect sef al Capitalei si sa-i plateasca despagubiri

Postat la: 07.06.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Gabriela Firea pierde procesul cu Adrian Bold. Ea trebuie sa-l repuna in functia de arhitect sef al Capitalei si sa-i plateasca despagubiri

In octombrie 2017, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, il dadea afara pe arhitectul sef Adrian Bold, pentru ca nu si-ar fi indeplinit obligatiile de serviciu. Iar eliberarea din functie s-ar fi facut la cererea Comisiei de Disciplina, cu "litera i". In fapt, a fost vorba despre o vendeta personala a Gabrielei Firea, ea care avea interesul s-o puna in functie, interimar, pe Diana Olteanu, directorul executiv al Directiei de Urbanism din cadrul Primariei Capitalei.

Edilul şef al Bucureştiului l-a acuzat pe arhitectul şef al Capitalei că s-a împotrivit înfiinţării unei comisii de specialişti în arhitectură "deoarece îşi doreşte crearea unui grup de interese ocult la Primăria Capitalei". La acea vreme, Firea acuza: "Domnul Bold nu a vrut să voteze înfiinţatea acestei comisii care să vină în sprijinul Primarului General. Eu vă spun clar, nu mai putem continua de aceeaşi manieră. Domnul arhitect şef a interzis colegilor din subordine să vină să prezinte Consilierilor Generali PUZ-uri şi PUG-uri." Freste ca dupa ce a scapat de Bold, primarul general si-a vazut de treaba cu sprijinul Dianei Olteanu.

Nu era pentru prima data cand Adrian Bold era dat afara, nefiind pe placul primarilor generali. El a mai fost destituit de Sorin Oprescu, tot pentru "fapte de indisciplina" si repus in functie de primarul interimar Razvan Sava, in 2016. Ca si atunci, si acum, fata de decizia Gabrielei Firea, Adrian Bold a atacat in instanta, in martie 2018. Miercuri, instanta i-a dat castiga de cauza, prin sentinata pronuntata urmand ca Adrian Bold sa fie repus in functie si despagubit cu plata salariilor pana la acesta data, inclusiv cu norma de indexare prevazuta ca daune, sentinta fiind executorie.

Ca atare, Bold isi va putea prelua functia de arhitect sef al Capitalei, supravietuind deciziilor luate de Firea si Oprescu. Bold este cunoscut publicului din scandalul Cathedral Plaza, fiind cel ce s-a opus ca sa fie construita o cladire similara in imeditata vecinatate a acestei lucrari, impotriva Planului Urbanistic Zonal, ceea ce l-a facut pe Oprescu sa-l acuze de indisciplina si de un asa-zis prejudiciu de 300.000 de dolari, fapte care, atunci, ca si acum, nu s-au putut dovedi in instanta. Iar daca Oprescu a "scapat" de arhitect pe durata mandatului sau (fiind demis in 2008 si repus in functie abia in 2016), iata ca Gabriela Firea "s-a despartit" de Bold ceva mai mult de jumatate de an.

loading...
PUTETI CITI SI...