Gabriela Firea face un revelion de 500.000 de euro, cu artificii de 5.000 de euro pe minut

Postat la: 27.12.2017 10:32 | Scris de: ZIUA NEWS

Gabriela Firea face un revelion de 500.000 de euro, cu artificii de 5.000 de euro pe minut

Primarul general al Capitalei pregateste un Revelion de 500.000 de euro pentru bucuresteni, in special un show "piromuzical" care va costa 5.000 de euro pe minut. Fireste, multe aspecte ale acestei afaceri sunt mult umflate de la bugetul local.

Scena, de pilda, va fi realmente gigantică (20×14 m este dimensiunea minimă prevăzută între stâlpi), iar per total, laolaltă cu diversele extensii, se poate întinde pe o suprafață de 38 m pătrați, permițând proiecții laterale și pe fundal. De asemenea, Primăria Capitalei are în vedere amplasarea unei complexe instalații de lumini, dar și a numeroase ecrane LED, consemneaza jurnalistii de la psnews.ro, citand un document oficial.

Printre numeroase alte condiții de ordin tehnic și scenografic (care abundă cu o acuratețe cel puțin surprinzătoare), documentul invocă necesitatea unui car TV HD Brodcast ehipat cu 17 camere. În realitate, este de-a dreptul imposibil ca o firmă din România să îndeplinească în mod detaliat (sau măcar satisfăcător) exigențele Primăriei Capitalei, fără a cunoaște în prealabil conținutul Caietului de sarcini. O astfel de logistică de ultimă generație nu se contractează de pe o zi pe alta. Ca dovadă, de ani de zile, marile câștigătoare ale licitațiilor organizate de Primăria Capitalei sunt aceleași trei-patru firme apropiate PSD, singurele care satisfac întotdeauna criteriile stipulate în Caietele de sarcini.

Facem precizarea că Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice prevede: „Principiile care stau la baza atribuirii contractelor de achiziție publică și a organizării concursurilor de soluții sunt: a) nediscriminarea; b) tratamentul egal; recunoașterea reciprocă; d) transparența; e) proporționalitatea; f) asumarea răspunderii".

Potrivit celui de-al doilea Caiet de sarcini (privitor la organizarea „spectacolului piromuzical" de la miezul nopții, care se va desfășura pe durata a doar zece minute - găsiți AICI documentul), costurile evenimentului se majorează cu 50.000 de euro - în condițiile în care „valoarea estimată fără TVA" este de 276.000 RON -, ceea ce înseamnă că Primăria Capitalei va plăti show-ul cu nu mai puțin de 5.000 de euro pe minut!