Gabriela Firea ascunde fabuloasele sume pe care le-a dat cu parandarat pentru Revelioanele "Centenar" si "2019"

Postat la: 05.02.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Gabriela Firea ascunde fabuloasele sume pe care le-a dat cu parandarat pentru Revelioanele

Spre finalul anului trecut, Ziuanews a avut o serie de dezvaluiri despre banii cheltuiti de Gabriela Firea prin ARCUB, catre anumite firme de casa, cu licitatii trucate pe SEAP. Intre acestea si organizarea Revelionului din Bucuresti cu sume fabuloase pentru artisti dar si organizatori, tot firme de casa.

Articolul nostru poate fi citit pe larg AICI. In materialul publicistic, aratam si care sunt firmele "de casa", dar si sumele fabuloase puse in joc. Evident ca cifrele oficiale sunt mult mai mici, iar organizarea revelionului a fost ocolita de legalitate, nu s-a afisat nimic pe SEAP, banii au plecat prin toate entitatile Primariei Capitalei (ARCUB, Creart si Societatea de Divertisment) si s-au dus cu parandarat. Pe siteul ARCUB, la capitolul achizitii putem vedea oferta, care e un soi de praf in ochi. Asa se face ca oficial cheltuielile in euro s-au transformat in cheltuieli in lei, si de data asta fiind vorba despre o "eroare materiala", la fel cum a fost cu licitatia pentru Albumul Centenar, care poate fi citita in textul amintit anterior.

La finele lunii ianuarie, in chiar ultima zi, vedem un raspuns la o solicitare de presa cu privire la suma alocată pentru Revelionul Centenar pentru artistii care au cantat in Piata Constitutiei, o declaratie oficiala de la Biroul de Presa al primariei Capitalei: 1.441.960 lei (la care se adaugă TVA). Operatiunea a avut insa si organizarea "oculta" sub genericul Revelion 2019, care a cuprins sumele alocate de organizatori pentru aparatura, pentru scena, toate cele tehnice, inclusiv artificii de sute de mii de euro. Aici, suma este cu mult mai mare, iar oamenii Gabrielei Firea nu doresc sa ne-o dezvaluie, desi din informatiile noastre, acesta suma a depasit un milion de euro, cu tot cu artificii, ecrane, corturi, scene, tehnica audio-video etc.

Despre aceste sume care au fost prinse in actiunea Revelion 2019, Primăria Municipiului București refuză să spună cât a alocat pentru fiecare produs în parte, la fel cum a refuzat sa spuna si cat a alocat fiecarui artist in parte: „Facem precizarea că nu va putem furniza în detaliu fiecare sumă alocată fiecărui artist sau trupă muzicală, pentru că, potrivit contractelor încheiate cu artiștii în cauză, această informație este confidențială", se arată în răspunsul oferit de reprezentanții biroului de presă al Primăriei București. Nici despre faptul ca primaria a organizat doua revelioane ca sa ascunda in acte sume imense nu se doreste a se da socoteala contribuabililor. Unul, cum spuneam, s-a numit "Revelionul Centenar", iar altul "Revelion 2019", iar banii au plecat in zig-zag, pe model suveica, pana li s-a paierdut urma.

Un alt motiv pentru care primaria invoca acea "confidentialitate" cu artistii e ca sumele pe care acestea le incaseaza de fapt sunt mult mai mici decat cele platite pe statele de plata ale contractelor, diferenta intrand in buzunarul comisionarilor din primarie, prin parandarat. Artistii stiu ca daca nu platesc sumele nu li se mai dau contracte, care sunt pe bani destul de buni chiar daca injumatatiti de samsarii Gabrielei Firea din ARCUB si Creart. La fel se intampla si in cazul celor care instaleaza tehnica si tot ceea ce inseamna cheltuieli conexe cu actul artistic. In articolul la care am facut referire se poate afla care sunt aceste firma de casa care aduc cantaretii si tehnica si mai ales se poate afla care e valoarea furtului din bani publici.

In afara de Bucuresti, de pilda, potrivit informaţiilor obţinute de presa, cele mai mari sume pentru petrecerea de Revelion au fost cheltuite la Focşani (peste 1 milion de lei cu TVA), Sibiu (900.000 de lei), Constanţa (657.992 lei) şi Iaşi (693.175 lei), dupa care urmeaza: Sfântu Gheorghe (67.000 de lei), Bistrița (49.862 de lei), Timișoara (115.000 lei), Bacău (336.765 de lei), Deva (81.960 lei), Buzău (258.520 lei), Călărași (129.000 de lei), Brăila (23.331 lei), Brașov (231.300 lei), Arad (155.300 de lei), Cluj-Napoca (77.700 lei), Primăria Piatra Neamț (75.500 lei), Botoșani (82.000 de lei), Craiova (370.548 lei), Râmnicu Vâlcea (71.432 lei), Oradea (9.000 de lei), Târgu-Mureș (246.900 de lei), Reșița (45.500 de lei), Drobeta Turnu Severin (6.000 de lei), Galați (233.700 de lei).

loading...
PUTETI CITI SI...