Firea face spectacole în toată țara pe banii bucureștenilor. Primul a fost in Telorman in fieful lui Dragnea

Postat la: 12.01.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Firea face spectacole în toată țara pe banii bucureștenilor. Primul a fost in Telorman in fieful lui Dragnea

Gabriela Firea da dovada ca se pricepe cel mai bine la concerte, târguri tematice și alte distracții. Deh, daca vine din industria divertismentului, asta e! După ce a cheltuit 500.000 de euro pentru a le oferi bucureștenilor o scena de Revelion, plus alte sute de mii de euro pentru cantareti, primarul Bucureștilor își extinde talentul la nivel național.

Firea s-a apucat de spectacole patriotice în toată România, plătite din bugetul Capitalei. Deja spectacole fabuloase, care l-ar lasa masca pana si pe Adrian Paunescu, daca ar mai fi preintre noi, au avut loc in mai multe orase la finele anului trecut, altele fiind programate pentru inceputul acestui an. Fiecare spectacol pe zeci de mii de euro. Cum spuneam, Turneul "Firea" a început deja, iar prima Cântare a României s-a ținut la Alexandria (judeţul Teleorman), pe 19 decembrie, fix in fieful lui Liviu Dragnea, ca sa fie multumit si seful de la PSD, dar si populatia judetului arondat la Tel Drum. A urmat Târgoviștea, pe 23 decembrie, iar primul concert din 2018 va fi la Slatina, spre finalul lunii ianuarie. Asta da afacere, incepem sa ne intrebam cat ii intra Firei in buzunar din aceste gimbuslucuri financiare, ca apropiatilor acesteia - adica trantorilor de la ARCUB - le intra ca la concurs.

Basca faptul ca această nouă strategie vine într-o perioadă în care Gabriela Firea este văzută, chiar și printre membrii PSD, drept un potențial candidat la alegerile prezidențiale din 2019. Pentru a onora Centenarul Marii Uniri, Primăria Capitalei a făcut posibilă desfășurarea turneului național „Toţi K1 pentru România", pe care organizatorii îl prezintă drept „o lecţie de istorie şi cultură" care urmărește „datoria sfântă și obligatorie de păstrare și cultivare a dragostei de țară". Parada naţională de patriotism va trece prin mai multe orașe din România și este finanţată de Primăria Municipiului Bucureşti prin Teatrul Excelsior. Bucureștenii vor achita o factură de 570.000 de lei (125.000 de euro) pentru toată distracția Provinciei.

În cadrul concertelor, artiști mai mult sau mai puțin cunoscuți vor interpreta melodii cu mesaj patriotic, iar actorii incluși în turneu vor prezenta mici scenete istorice: K1, Nicolae Furdui Iancu, Paula Seling, prezentatoarea TV Iuliana Tudor, grupul „Crai Nou" și rapperul Tuan. În comunicatul de lansare a turneului, organizatorii anunțau că vor ajunge în București, Craiova, Sibiu, Alba Iulia, Timișoara, Cluj, Târgu Mures, Iași, Galați, Constanța, Bacău, Baia Mare, Oradea și Brasov. Numai că până acum concertele au avut loc în Alexandria și Târgoviște, orașe care nu figurau în planul inițial, platite separat. Alti bani, alta distractie!

„În primul rând, vom merge în oraşe mari sau oraşe de interes istoric. Slatina a fost ales pentru că este reşedinţă de judeţ, ca şi Alexandria! În plus, Slatina celebrează în fiecare an ziua de 24 ianuarie (n.r. - Unirea Principatelor Române) şi, atâta timp cât au acest istoric, am hotărât să mergem și noi acolo pe 20 ianuarie", spune Marius China, unul dintre acţionarii firmei Sprint Media, contractată de Teatrul Excelsior pentru organizarea turneului, conform recorder.ro.

Cu toate că banii pentru acest turneu au fost deja atribuiți prin Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), nici Marius China (reprezentatul firmei care a câștigat contractul), nici Adrian Găzdaru (directorul Teatrului Excelsior, instituția contractantă) nu pot spune cu exactitate nici cât costă toată afacerea, nici care sunt oraşele în care spectacolul va mai ajunge pe parcursul acestui an.

Teatrul Excelsior, condus de Adrian Găzdaru, este una dintre instituțiile prin care Primăria Capitalei pompează mari sume de bani în diverse evenimente artistice care au o legătură foarte vagă cu ceea ce ar trebui să fie activitatea unui teatru. În anul 2016, bugetul Teatrului Excelsior a fost de peste 9 milioane de lei, iar în 2017 suma a crescut de peste două ori, ajungând la peste 25 de milioane de lei (5,4 milioane de euro).

Spre exemplu, Teatrul Excelsior a plătit, în această iarnă, peste 700.000 de lei (150.000 de euro) pentru Festivalul „Moş Crăciun vine la Excelsior cu obiceiuri şi datini", organizat în perioada 8-13 şi 17-20 decembrie în Parcul „Orăşelul Copiilor" din Capitală. „Printre evenimentele cu care îşi vor întâmpina oaspeţii se numără spectacole de teatru, concerte de colinde, recitaluri susţinute de artişti consacraţi", anunţau reprezentanţii teatrului. Artiştii au fost: Corul de copii Bim Bam, Elliane şi folcloriştii Ionică Moroşanu şi Emilia Muşală.

Tot la finalul anului trecut, teatrul condus de Găzdaru a cheltuit 1.152.000 lei (250.000 de euro) pentru a organiza Gala Premiilor Excelsior. Sună pompos, dar în realitate a fost vorba despre premierea unor coruri școlare. 250.000 de euro pentru o gală de premiere a unor coruri școlare!

loading...
PUTETI CITI SI...