Dumitru Iliescu, fost sef al SPP: "SRI s-a implicat in construirea de dosare unor oameni politici"

Postat la: 10.11.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Dumitru Iliescu, fost sef al SPP:

Dumitru Iliescu, fost sef al SPP, a declarat joi dupa audierea sa la Comisia parlamentara pentru controlul SRI ca persoane din Serviciu s-au implicat in „construirea" de dosare penale unor oameni politici.

„Am facut referire la modul in care s-au intocmit unele dosare penale si aici am abordat dosarul domnului Voicu, domnului Voiculescu, doamnei Olguta Vasilescu, domnului Grebla, dar si dosarul Belina, avand in vedere datele pe care le-am avut inainte de a se face publice elementele din dosarul 'Belina' si am adus comisiei si dovezi din care rezulta ca asemenea elemente se cunosteau inainte ca ele sa fie publice. Elementul comun al lor este implicarea SRI in construirea acestor dosare", a spus Iliescu la Palatul Parlamentului.

El a adaugat ca reprezentanti ai SRI care s-au implicat in „construirea" de dosare „au vizat persoane care erau incomode si, in general, pentru cele care erau incomode se cautau cai de a fi scoase din zona de decizie politica si din zona de decizie administrativa". Dumitru Iliescu a mentionat ca actuala conducere a SRI nu este implicata in aceste lucruri.

„In ce priveste dosarul lui Catalin Voicu, eu stiu ca domnul Coldea a mers la domnul Morar si a cerut arestarea lui Voicu. Nu a fost o data, ci de doua ori. Morar a refuzat sa se implice inr-o asemenea actiune si atunci Coldea a mers la doamna Kovesi. Atunci s-a decis modul in care sa fie arestat domnul Voicu. Despre dosarul lui Voiculescu am facut referire la modul in care s-a pregatit faza finala a procesului, cu arestarea domnului Mustata, cu modul in care a fost numita Camelia Bogdan sa judece si ca in trei zile a vazut un camion de volume care faceau parte din dosarul respectiv si modul in care s-a dat solutia in cazul respectiv", a aratat Iliescu.

loading...
PUTETI CITI SI...