Doi angajaţi ai BRD Iaşi, suspectaţi că au sustras două milioane de lei din tezaurul băncii

Postat la: 05.03.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Doi angajaţi ai BRD Iaşi, suspectaţi că au sustras două milioane de lei din tezaurul băncii

Doi angajaţi ai BRD Iaşi sunt cercetaţi sub control judiciar, fiind acuzaţi că au sustras din tezaurul băncii suma de două milioane de lei. Ancheta a început anul trecut, în urma unei sesizări făcute chiar de BRD, după ce reprezentanţii băncii au constatat dispariţia din conturi a sumei de două milioane de lei, scrie Ziarul de Iaşi.

În urma cercetărilor, s-a constatat că doi angajaţi ai BRD Iaşi ar fi sustras banii în mai multe rânduri, în perioada 2014-2017. Cei doi, care lucrau ca gestionari în tezaurul BRD Iaşi, au înlocuit etichetele originale ale sacilor de bani cu alte etichete ce indicau o valoare mult mai mare. De asemenea, potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, în iulie 2017, unul dintre ei ar fi încărcat fictiv soldul sucursalei BRD Iaşi, fraudând sistemul informatic al băncii.

La sfârşitul săptămânii trecute, cei doi angajaţi ai BRD Iaşi au fost audiaţi, fiind reţinuţi iniţial pentru 24 de ore, însă procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi a decis ca ei să fie cercetaţi sub control judiciar, ei primind şi interdicţia de a mai desfăşura timp de 60 de zile activităţi de gestionare a banilor.

Reprezentanţii BRD au declarat că "fapta penală sesizată nu are nicio legătură cu relaţia client-bancă şi că niciun client nu a fost afectat de acest eveniment". De asemenea, BRD a precizat că fluxul de lucru în interiorul băncii a fost schimbat, astfel încât nu se mai pot produce situaţii similare.

loading...
PUTETI CITI SI...