Dezvaluiri din interiorul unei multinationale! Salariatii spionati de fosti angajati ai serviciilor secrete

Postat la: 05.07.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Dezvaluiri din interiorul unei multinationale! Salariatii spionati de fosti angajati ai serviciilor secrete

Functiile cheie in cadrul grupului de firme Veolia au fost ocupate de personaje controversate care se afla in relatii de rudenie sau de prietenie apropiata, tocmai pentru ca manevrele si combinatiile financiare cu firme capusa sa fie realizate in cerc inchis.

Asta se intampla in conditiile in care, la nivelul Veolia Environnement exista o politica stricta care interzice angajarea rudelor apropiate, tocmai pentru a se evita crearea unor astfel de grupuri restranse de interese, scriu cei de la bzi.ro. La nivelul Iasului, Veolia Environnement l-a numit sef pe Cristian Puscas, cel care a devenit director general al Veolia Energie Iasi SA la scurt timp dupa ce, la conducerea Veolia Romania, pe pozitia de CEO, a fost numit Madalin Mihailovici.

Cristian Puscas este ruda cu Madalin Mihailovici, acesta botezand unul dintre copiii actualului sef al Veolia Romania. Puscas este un fost dealer auto care nu are legatura cu sistemele de termoficare, dar are o relatie veche cu Madalin Mihailovici, fost sef la Apele Romane. Actualul CEO al Veolia este suspectat de procurorii DNA ca a încercat sa falsifice documente prin care trebuia sa justifice efectuarea unor plati cu banii firmei pe care o controleaza, adauga sursa citata.

In interiorul grupului de firme Veolia a fost creat un serviciu de spionaj care fila si intercepta ilegal angajatii companiei, tocmai pentru a nu se scapa informatii in exterior. Ancheta procurorilor DNA Ploiesti a scos la suprafata faptul ca absolut toti angajatii Apa Nova, societate controlata de Veolia Romania, aveau telefoane de serviciu, acestea fiind urmarite, iar convorbirile inregistrate si, eventual, ascultate. Cei aflati pe functii cheie au fost instruiti sa nu foloseasca la telefon cuvinte precum ancheta, DNA, spaga si alte cuvinte cheie de acest gen.

"La nivelul companiei Apa Nova Bucuresti SA a fost instituit un serviciu de securitate, format din fosti lucratori ai serviciilor de informatii care efectueaza filaje si interceptari în interesul persoanelor care controleaza agentul economic si care încearca, în acest mod, sa tina sub control divulgarea de catre angajatii companiei de date care sa conduca la depistarea activitatilor nelegale derulate", au precizat procurorii Directiei Nationale Anticoruptie Ploiesti. Mai mult, cei de la Veolia au semnat si un contract cu firma SC SIS Strategy SRL, denumita apoi Confidential Investigations Team SRL, societate care apartine omului de afaceri Teodor Sterian si care se ocupa de filaje si interceptari.

SC SIS Strategy SRL a fost infiintata in anul 2010, chiar in anul semnarii primului contract cu Veolia/Apa Nova. Patronul acestei companii este finul lui Ovidiu Semenescu si a primit contracte pana in momentul in care DNA a ridicat documentele societatilor controlate de Veolia. Aceste contracte, derulate pe o perioada de aproape 5 ani si care au adus un profit de un milion de euro firmei, au fost semnate de sefii Veolia Environnement care sunt si ei urmariti penal: Bruno Roche, Laurent Lalague si Lavinia Saniuta, sotia fostului ministru de interne al PSD, Marian Saniuta.

Lavinia Saniuta a ocupat vreme de mai multi ani functia de presedinte al Comisiei de Supraveghere a Veolia Energie Iasi, dar a fost aleasa din aceasta postura, precum si cea de directoare a ApaNova Bucuresti, cu cinci capete de acuzare din partea procurorilor DNA. Aceasta a fost directoare a Veolia Romania, dupa ce a fost si la sefia Agentiei Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei. Imediat dupa ce a fost acuzata de acte de coruptie si spalare de bani, aceasta a fost inlocuita cu Madalin Mihailovici la sefia Veolia Romania, mai scriu cei de la bzi.ro

"S-a indus în permanenta o stare de teama a angajatilor, scopul fiind ca acestia sa nu deconspire aspecte din activitatea ilicita a agentului economic. Este de remarcat faptul ca, dupa demararea cercetarilor în prezenta cauza, respectiv dupa ce lucratorii DNA - Serviciul Teritorial Ploiesti au ridicat prima data documente de la sediul SC APA NOVA SA, a fost provocat în mod intentionat un incident, în urma caruia persoanele din conducerea SC APA NOVA SA, potentiali martori în cauza, au aflat ca exista posibilitatea reala sa fi fost monitorizati prin interceptarea convorbirilor si filaj", au mai aratat anchetatorii. Imediat dupa acuzarea Laviniei Saniuta, functiile sale au fost ocupate de Madalin Mihailovici.

Banii ajungeau în final in conturile lui Vlad Moisescu, Costin Berevoianu si Ovidiu Semenescu, prin multiple transferuri realizate din România catre Franta, Elvetia, iar mai apoi în tara. Banii negri erau spalati prin intermediul mai multor companii pentru a ajunge la firmele controlate de personajele enumerate, printre care SC Environment & Sport Development SRL (a incasat 1,5 milioane de lei ilegal de la Veolia Energie Iasi prin semnatura Laviniei Saniuta), Corporate Forensics Expert Consultancy Services SRL, SC SIS Finance Consulting SA, SIS Strategy SRL, Avatar Media Project SRL, Dami Vox SRL, Arvifox Vision Security, SC Reflexim Consulting SRL, Acim SA, Captain Service Product SRL, Revolution SRL, M & C Strategy Development SRL.

Dupa ce au fost realizate perchezitiile la punctele de lucru ale Veolia din Bucuresti si Ploiesti, anchetatorii si-au orientat atentia si catre activitatea corporatiei franceze la Iasi. "Sumele de bani ar fi fost date pentru ca Semenescu Ovidiu-Traian sa intervina, personal sau prin intermediul altor persoane, la reprezentantii unor institutii publice din România, în beneficiul agentilor economici ai Grupului de firme Veolia Franta, din care face parte si SC Apa Nova SA Bucuresti. Unele plati aferente acestor contracte au fost autorizate de Lavinia Teodora Saniuta, în calitate de director general al SC Apa Nova Bucuresti SA, respectiv director general adjunct la Veolia România", au mai mentionat procurorii DNA.

loading...
PUTETI CITI SI...