Dezastru total pentru TAROM: pierderi uriase ale companiei

Postat la: 17.08.2017 11:24 | Scris de: ZIUA NEWS

Dezastru total pentru TAROM: pierderi uriase ale companiei

La începutul anului, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, anunța că TAROM este în revenire financiară și până la finalul anului compania va închide pe zero

Conform stiripesurse.ro, datele pe primele șase luni ale acestui an îl contrazic categoric pe ministrul Transporturilor, pentru că TAROM înregistrează pierderi de 104 milioane de lei, de patru ori mai mult decât în perioada similară a anului 2016. În acest an, TAROM a cumpărat aeronave noi, dar acestea presupun și cheltuieli suplimentare și asta a contribuit major la creșterea pierderilor.

Potrivit datelor financiare publicate, TAROM înregistrase până la 1 iulie pierderi de peste 104 milioane de lei faţă de doar 28,6 milioane de lei în prima jumătate a anului 2016. În timp ce autorităţile promiteau reformă la începutul anului, TAROM pierdea pe bandă rulantă venituri din exploatare şi reducea din zboruri. Din toamna lui 2016, compania a rămas fără două aeronave pe care le-a înlocuit abia în luna aprilie, anul acesta. În primăvară, ministrul Transporturilor era optimist că TAROM se va relansa. "Din punct de vedere economic, TAROM-ul se relanseaza astfel încât prognoza pâmă la sfârșitul anului e să închidă pe zero, nicio pierdere", a spus în mai Răzvan Cuc.

TAROM SE ADÂNCEŞTE ÎN PIERDERI

- Pierderi 1 ianuarie-30 iunie 2016

28,6 milioane de lei (6,37 milioane de euro)

- Pierderi 1 ianuarie-30 iunie 2017

104,3 milioane de lei (23 milioane de euro)