De necrezut! Dragnea Junior a cumpărat 4 proprietăți de la Tel Drum în 2018

Postat la: 09.02.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

De necrezut! Dragnea Junior a cumpărat 4 proprietăți de la Tel Drum în 2018

DNA încearcă să probeze conexiunile dintre șeful PSD, Liviu Dragnea, și compania abonată la banii publici Tel Drum. Liderul social-democrat susține, în schimb, că nu există nici cea mai mică legătură între persoana sa și firma din Teleorman care a avut până de curând acțiuni la purtător.

Fiul lui Liviu Dragnea, Ștefan Valentin, preia patrimoniul de lux al corporației Tel Drum, arată jurnaliștii de la Rise Project. A început operațiunea luna trecută, înainte ca societatea urmărită penal să-și ceară falimentul, printr-un instrument financiar de familie conectat direct la cardul personal. Tabloul insolvenței Tel Drum reflectă mișcări noi de trupe în gruparea "Dragnea": Dragnea Junior a cumpărat mai multe proprietăți de la corporația teleormăneană. Transferul imobiliar se regăsește în dosarul de insolvență, pe lista cu proprietățile înstrăinate în ultimele șase luni și sumele încasate - depusă de avocații Tel Drum.

Sunt patru proprietăți care alcătuiesc împreună un domeniu total de 3,9 ha, la intrarea în Turnu Măgurele. Piesa de rezistență e fosta vilă de protocol a partidului comunist, cu piscina și acareturile aferente. Celelalte trei sunt terenurile care o înconjoară, luate și ele la pachet. Tel Drum le-a vândut pe toate lui Dragnea Junior cu aproape 106.000 euro (493.601,36 lei). Tranzacția a avut loc pe 9 ianuarie, cu opt zile înainte ca cererea de insolvență a corporației să fie înregistrată la Tribunalul Teleorman. Contractul poate fi anulat la cererea lichidatorului, dacă acesta consideră că vânzarea s-a făcut în dauna creditorilor.

Cumpărătorul oficial: o firmă (Zooveg 2010) în care fiul de 29 de ani al președintelui PSD deține 70% din acțiuni. Îi are aici ca asociați minoritari pe Ilie Dragne și Gabriel Putineanu, doi apropiați ai familiei. Primul e consătean cu Dragnea Senior și omniprezent în toate afacerile lui Dragnea Junior. Mai e cercetat și într-un dosar de evaziune, fiind săltat de mascați anul trecut, pentru 24 de ore, cu prilejul unor raiduri complexe ale DIICOT. Atunci a fost vizată inclusiv ferma de porci a lui Dragnea Junior pe care Ilie Dragne o administrează. Prin firma (Zooveg 2010) care a preluat vila PCR, Dragnea Junior controlează și afacerea cu silozurile din Teleorman (Gransiloz), dezvoltată în cooperativă cu Tel Drum. Peste 18 milioane de lei au rulat împreună cele două entități.

loading...
PUTETI CITI SI...