De ce a fost clasat dosarul privind transplantul renal al actorului Alexandru Arșinel

Postat la: 30.12.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

De ce a fost clasat dosarul privind transplantul renal al actorului Alexandru Arșinel

Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a explicat de ce a fost clasat dosarul deschis după ce Emanuel Ungureanu a depus o plângere privind transplantul de rinichi de care Alexandru Arșinel a beneficiat în 2013, la institutul condus de Mihai Lucan.

Dosarul deschis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, după ce Emanuel Ungureanu a depus o plângere privind transplantul de rinichi de care a beneficiat actorul Alexandru Arșinel a fost clasat din cauză că actualul deputat USR a făcut sesizarea în calitate de reprezentant al Asociației pentru Solidaritate și Empatie „Claudia Safta". Astfel, magistrații au motivat decizia de clasare, într-un răspuns la solicitarea Clujust.ro, precizând că plângerea nu se încadra în competențele organizației și, totodată, că ONG-ul nu a fost parte vătămată. Transplantul a avut loc în 2013, la Institutul de Urologie și Transplant Renal din Cluj, condus la acea vreme de medicul Mihai Lucan. În 27 septembrie 2013, Emanuel Ungureanu a depus o plângere la Parchet, în calitate de reprezentant al Asociației pentru Solidaritate și Empatie „Claudia Safta", pentru abuz în serviciu contra intereselor personale.

Potrivit sursei citate, „datorită volumului de activitate al Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca", dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj, în 5 ianuarie 2015, fiind ulterior clasat. Astfel, Asociația pentru Solidaritate și Empatie a contestat decizia. În sentința penală a Judecătoriei din Cluj-Napoca, citată de Clujust.ro, se precizează că Asociația reclama că „există indicii clare cu privire la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu prin îngrădirea unor drepturi, prin aceea că la efectuarea transplantului renal către Alexandru Arșinel, în decursul anului 2013, nu au fost respectate dispozițiile legale și nici protocoalele aferente, instituindu-se o stare de favoritism în favoarea pacientului Alexandru Arșinel, numai datorită valorii sociale importante pe care el o reprezintă". Totodată, Ungureanu a acuzat instituția că nu este transparentă și că a încălcat o serie de drepturi fundamentale „ale tuturor celorlalți pacienți posibili-beneficiari care se află pe lista de așteptare."

loading...
PUTETI CITI SI...