Dăncilă a numit-o consul la Torino pe fiica lui "Melcul", acționar de la Tel Drum

Postat la: 28.06.2018 22:33 | Scris de: ZIUA NEWS

Dăncilă a numit-o consul la Torino pe fiica lui

Ioana Gheorghiaş, fiica lui Mugurel Gheorghiaş, poreclit „Melcul", a fost numită Consul General la Torino! Decizia a fost luată de premierul Viorica Dăncilă și a emis o Hotărâre de Guvern în acest sens.

Cariera Ioanei Gheorghiaş în administraţia publică începe în 2011. În şase ani a fost angajată a Palatului Cotroceni, pe vremea când preşedinte era Traian Băsescu, dar a ocupat și funcţii publice şi în guvernările Emil Boc, Mihai Răzvan Ungureanu, Victor Ponta şi Dacian Cioloş. În ciuda perioadelor lungi în care a lucrat la stat, fiica acţionarului Tel Drum a reuşit să se ţină departe de ochiul indiscret al presei. Singura informaţie concretă furnizată de MAE este aceea că Ioana Gheorghiaş „este angajată în Ministerul Afacerilor Externe pe o funcție diplomatică, ca urmare a promovării concursului de admitere în Corpul diplomatic și consular al -României (2014-2015)."

La începutul lui 2015, intră prin concurs în Corpul Diplomatic şi se angajează în Ministerul Afacerilor Externe, în cadrul Direcţiei de Armonizare Legislativă, ea fiind de formaţie jurist. Averea Ioanei Gheorghiaş este relativ modestă, în ciuda faptului că este fiica unui om de afaceri potent din punct de vedere financiar. O vreme, a fost asociat unic şi administrator al firmei RS Brokerasist SRL, specializată în comercializarea de asigurări, cu sediul în Râmnicu Sărat. Activitatea firmei a fost suspendată în 11 ianuarie 2012, la şase luni după ce s-a angajat în administraţia publică centrală, şi lichidată trei ani mai târziu, în 20 martie 2015.

Mugurel Gheorghiaş, poreclit "Melcul", a fost coleg de facultate, dar si fost coleg de trupă rock al șefului PSD, precum și acționar al firmei Tel Drum. Acesta a înființat în Brazilia o firmă, M&J Investimentos Turísticos, pentru investiții în hoteluri, restaurante și alte imobiliare încă din 2010. La înfiinţare, capitalul social al firmei a fost de 1,8 milioane de reali brazilieni, echivalentul a aproape un milion de dolari în 2010. Timp de un an, Gheorghiaş a introdus de cel puțin șase ori în Brazilia sume de bani descrise drept "investiții directe din România".

loading...