Cozmin Guşă: Dragnea se teme de ce a spus Ponta la DNA, de asta atacă SPP

Postat la: 05.02.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Cozmin Guşă: Dragnea se teme de ce a spus Ponta la DNA, de asta atacă SPP

Dezvăluirea declaraţiilor făcute de Victor Ponta în dosarul "Tel Drum" explică pe deplin atacul absolut nefondat pe care l-a lansat Liviu Dragnea împotriva şefului SPP şi a instituţiei în ansamblu, este de părere analistul politic Cozim Guşă. Practic, liderul PSD se teme că Ponta, indicându-le procurorilor să cheme la audieri oameni din Serviciul de Protecţie şi Pază, le-a oferit soluţia de a obţine infomaţii devastatoatre contra sa:

"Din momentul în care a apărut această devoalare pe site-ul luju.ro, pentru mine lucrurile sunt clare. În primul rând, mi s-a mai confirmat încă odată că Liviu Dragnea este consiliat foarte, foarte prost şi că mişcările pe care le-a făcut sunt sugerate de nişte amatori în jocul politic," este concluzia lui Cozmin Guşă, în urma analizei unor fragmente de declaraţii care îi aparţin fostului premier.

"În acest dosr nu există doar declaraţia de martor a lui Victor Ponta, există declaraţia de martor, mai amplă, poate mai consistentă, a lui Dan Sova. Toate înregistrate auvio-vifdeo şi puse pe multe pagini. Întrebarea publică ar fi de ce au dat aceste declaraţii de martori atât de complexe si de vaste în condiţiile în care era atributul lor să se rezume la cât mai puţin? Ponta si Sova au bănuti tot timpul că dosarele lor, într-un fel indirect, i s-ar datora lui Liviu Dragnea care, poate nu personal, ci printr-un prieten, devoalat în ultima vreme cu mai multă putere în sistemul de justiţie, le-ar fi pregătit aceste dosare, respectiv şi aceste condamnăr. Aceasta bănuială, sunt absolut convins în acest moment, i-a dus să reveleze declaraţii de martor extrem de ample. Ponta are dreptate, nu sunt declaraţii de denunţător, dar sunt atât de ample încât din ele se pot trage concluzii," a declarat Guşă.

A fost vorba de o răzbunare împotriva lui Dragnea, bănuit că ar fi originea dosarelor care-i vizau pe Ponta şi Şovă, prin informaţii pe care le-a furnizat terţilor. "Legat de SPP, ce zice Ponta în faţa procurorilor înseamnă o invitaţie cvasi-oficală pentru ca cei din SPP să fie chemaţi, oficial, să dea declaraţii care pot să lămurească conjuncturile -, când, de câte ori, cu cine- s-a întâlnit Liviu Dragnea, care a beneficiat şi el de servicii ale SPP, ca şi alţi oameni. Răspunsul lui Ponta "Da, cred ca aşa arată, cu siguranţă în mod detaliat vă pot pune la dispoziţie ofiţerii SPP detalii cu privire la loc" însemnă că pot pune la dispoziţie detalii şi cu privire la participanţi şi atunci dosarul se complică foarte mult. Sigur că n-a fost o declaraţie publică, dar avocaţii inculpatului au avut acces şi practic Liviu Dragnea, prin această ofensivă împotriva lui Pahonţu, dar mai ales a SPP a vrut să decredibilizeze un serviciu întreg şi, mai ales, pe cei care ar fi putut să fie chemaţi, dacă n-au fost deja chemaţi, să dea nişte declaraţii, tot de martori, determinante în procesul pe care-l are," este de părere Cosmin Guşă.

În acest fel, mai spune el, "această mare enigmă a atacului nefundamentat asupra SPP şi a gestuilui unic al guvernului de a renunţa la serviciie acestei instituţii are un răspuns. Ponta a indicat clar o sursă de martori care pot fi chemaţi şi n-au cum să spună adevărul în faţa procurorilor,"iar atunci Dragnea, fiind foarte care este obsedat, foarte preocupat de soarta lui personală şi de dosar, a hotărât să subordoneze întreg guvernul şi întreg partdiul acestei strategii personale." O altă declaraţiile a fostului premier în dosarul Tel Drum, cea legată de faptul că Eugen Teodorovici ar fi oferit OLAF răspunsuri privind anumite contracte pe bani europeni (între care şi ale Tel Drum) ar putea explica şi numirea lui Eugen Teodorovici la ministerul Finanţelor. "Aşa înţelegem felul în care Liviu Dragnea este constrâns să-l ţină apropae pe Teodorovici, chiar şi printr-o numire împotriva firii sale."

loading...
PUTETI CITI SI...