Cod roșu de prostie si amatorism la Ministerul Turismului

Postat la: 12.07.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Cod roșu de prostie si amatorism la Ministerul Turismului

Imediat dupa ce a fost instalat, ministrul Turismului Mircea Dobre si-a propus sa mute, din motive mai mult subiective decat obiective, sediul institutiei din actuala locatie care este Palatul CFR. Practic vroia o locatie unde sa fie la un loc toti cei 185 de angajati ai ministerului, chiar daca chiria din Palatul CFR este destul de modesta.

Ca atare, pe 16 mai 2017, a emis Ordinul nr. 436 pentru aprobarea regulamentului privind normele procedurale interne pentru organizarea şi desfăşurarea procedurii de selecţie de oferte în vederea închirierii unui spaţiu într-o clădire de birouri, dotat cu mobilier de birouri, utilităţi şi spaţii de parcare necesare pentru desfăşurarea activităţii Ministerului Turismului. Odata cu acest ordin a fost postat pe site-ul institutiei caietul de sarcini, invitatia de participare si modelul de contract. Cei interesati de inchirierea unui asemenea spatiu de circa 2/500-3/000 mp pentru patru ani trebuiau sa-si depuna ofertele pana la data de 22 iunie 2017, orele 12. Intre timp se si gasise o locatie pe gustul ministrului Mircea Dobre prin zona Semanatoarea. Dar, surpriza! Pe 3 iulie 2017, ministrul Turismului emite o „nota privind anularea procedurii de achiziție având ca obiect servicii închiriere imobil cu destinaţia de sediu pentru Ministerul Turismului". Practic, renunta la inchirierea unui nou sediu pe un motiv de cascadorii rasului si totodata de Găgă.

„Pe parcursul desfăşurării activităţii de evaluare a ofertei depuse s-a constatat faptul că, autoritatea contractantă nu a avut în vedere că în bugetul de venituri şi cheltuieli aprobat pentru anul 2017 nu are disponibilităţile băneşti necesare încheierii unui angajament legal (contract) pentru o perioadă de 4 ani fără ca acest aspect să nu ducă la încălcarea dispoziţiilor legale în materie financiar-contabilă, în speţă Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice cu modificările şi completările ulterioare", justifica Mircea Dobre anularea inchirierii unui nou sediu.Adica si-a dat seama ca nu are bani banii prevazuti in buget. Mai mult, el anunta ca „se află în imposiblitatea adoptării unor măsuri de remediere", sustinand totodata ca „va relua în perioada următoare procedura de selectare a unei oferte pentru închirierea unui spaţiu de birouri după ce va efectua ajustările legale aferente documentaţiei de participare" Ministerul Turismului". Unde nu este cap, vai de picioare!

Ion Teleanu

loading...
PUTETI CITI SI...