Chermeza sponsorizata de "Aeroporturi Bucuresti" cu langustine, somon si piure de trufe pentru un Honoris Causa impus de Dacian Ciolos

Postat la: 05.04.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Chermeza sponsorizata de

Continuăm serialul despre chermezele de la Transporturi facute pe banii publici de la Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti, sponsorizari, la acea data, ale lui Cosmin Pestesan pentru amicul secretar de stat Liviu Ionut Mosteanu, actualmente deputat USR de Arges. Amintim ca Pestesan a folosit Protocolul CNAB pentru un chef c-o intalnire de taina a lui Mosteanu, cu scopuri ocult electorale pentru partidul lui Nicusor Dan.

Asadar, dupa o chermeza cu niste foste elite internationale ale aviaticii si dupa ce s-a consumat un mare șpriț deghizat in workshop chiar in sediul ministerului, azi vom vorbi despre un mare chef dat in cinstea unei "legende a aviaticii" mondiale, unui profesor recunoscut "atat in tara, cat si in străinatate", dupa cum se motiveaza in raportul intocmit in vederea unui contract de sponsorizare (si acesta, la fel ca celelale, antedatat) prin care CNAB sa livreze iarasi o suma de bani necesari unui nou chiolhan pe bani publici.

De data asta, la CNAB fusese "restaurat" Liviu Radu, in locul lui Pestean, acesta din urma fiind in fault dupa manevra cu Mosteanu legata de campania electorala si folosirea protocolului companiei. De mentionat ca si Liviu Radu, cum Ziuanews a aratat in repetate randuri, face parte din acelasi grup de interese ilicite ca si Pestesan. De fapt, Pestesan a fost pus interimar in asteptarea deciziei in ce-l priveste pe controversatul Liviu Radu, cel care a dus de râpa compania cat a condus-o in precedenta perioada, soldata cu un raport devastator al Corpului de Control.

Dar sa revenim la factura de 1863 de lei este platita tot cu cardul companiei in 10.11.2016. Masa a fost extrem de bogata pentru numarul restrans de persoane: tartar de avocado, somon la gratar, supa de pui, piure cu trufe, ton in crusta cu sparanghel sote, antricot de vita cu legume la gratar, salata de langustine, dorada cu cartofi, prajituri, inghetate, cafele, aperetive, votca, coniac, vin din belsug de Budureasca, ape minerale. Locul desfasurarii actiunii: Bucuresti, "Clubul Diplomatilor". Aceiasi Sorina Tanasoiu, de la Comunicare, responabila de contract de sponsorizare, ne explica in raportul SK 572/09.11.2016, semnat de data asta, cum spuneam, de Liviu Radu, dar si de aceeasi camarilla: Cristinel Smadu, director general adjunct, Dragos Brezeanu, director economic si Valentin Iordache, director Relatii Externe.

Cina respectiva este "in onoarea" lui Calin Rovinescu, presedintele Star Alliance. Acesta efectua "o vizita de lucru in România", pentru a i se "decerna titlul Doctor Honoris Causa de catre Universitatea Politehnica Bucuresti". Firese ca s-a considerat, ca si in cazurile precedente ca "este de o oportunitate deosebita implicarea CNAB in sponsorizarea acestui eveniment." In raport se arata ca "sponsorizarea" a fost ceruta de Guvern, de Dacian Ciolos, via Costin Borc. la acea vreme, Liviu Radu a fost adus pentru a continua politica Ciolos-Borc de privatizare a Aeroportului Bucuresti cu tot cu servicii pentru un partener german agreat de Angela Merkel, proiect care "a picat" in urma dezvaluirilor din Ziuanews, dar si din alte publicatii nationale.

 

loading...
PUTETI CITI SI...