Cele șapte firme ale Primăriei Sectorului 3, înființate de primarul Robert Negoiță, au înregistrat pierderi masive

Postat la: 04.06.2018 09:28 | Scris de: ZIUA NEWS

Cele șapte firme ale Primăriei Sectorului 3, înființate de primarul Robert Negoiță, au înregistrat pierderi masive

Toate cele șapte firme controlate de Consiliul Local al Sectorului 3 au înregistrat pierderi în anul 2017, potrivit datelor publice ale Ministerului de Finanțe. Firmele au fost înființate la inițiativa primarului Robert Negoiță (PSD), în ciuda opoziției mediului privat și a unei părți a societății civile, care au denunțat distorsionarea mediului concurențial și angajările pe pile și relații.

Firmele înființate de Negoiță funcționează și ca magnet pentru liberalii și PMP-iștii care votează cot la cot cu PSD în Consiliul Local. Promovarea consilierilor locali din Opoziție la conducerea acestor firme a fost modul prin care Negoiță și-a asigurat non-combatul acestora în Consiliul Local și liniștea totală în sectorul 3. Complicitatea unora dintre consilierii liberali cu PSD e și motivul pentru care Ludovic Orban, președintele PNL, vrea să îl excludă din partid pe Florin Alexe, șeful PNL Sector 3, care colaborează direct cu Robert Negoiță. Bilanțurile publice arată că și o firmă mai veche, înființată în 2012 (SC Administrare Active Sector 3 SRL), a înregistrat pierderi în 2017.

Firmele cu pierdere deținute de Consiliul Local Sector 3:

SC Administrare Active Sector 3 SRL: pierdere 305.623 lei
SC Algorithm Residential S3 SRL: pierdere 1.186.419 lei
SC OPS3 Ordine si Protectie S3 SRL: pierdere 739.541 lei
SC Internet si Tehnologie S3 SRL: pierdere 140.211 lei
SC AS3 Administrare Strazi S3 SRL: pierdere 712.483 lei
SC SD3 Salubritate si Deszapezire S3 SRL: pierdere 226.908 lei
SC Algoritm Constructii S3 SRL: pierdere 705.520 lei
SC Investitii Spatii Verzi S3 SRL: pierdere 81.277 lei

Înființarea de firme deținute de primării și ministere este o tendință tot mai puternică în administrația PSD. Firmele înființate la inițiativa lui Robert Negoiță au fost controversate încă de la început. Iată câteva dintre scandalurile care au însoțit înființarea lor:

- Cooptarea unor lideri PNL și PMP în conducerea firmelor, pentru a anihila Opoziția: Firma Algorithm Constructii S3 SRL l-a avut ca administrator provizoriu pe Cosocariu Alexandru-Dan, consilier PNL în mandatul 2012-2016. Investiții Spații Verzi S3 l-a avut ca administrator provizoriu pe Nedelia Nicolae, candidat la alegerile din 2016 pe lista PNL pentru un post de consilier local la Sectorul 3. SC OPS3-Ordine și Protecție S3 SR L îl are ca prșsedinte al Consiliului de Administrație pe Bunescu Alexandru-Răzvan, candidat în 2016 pe listele PMP pentru un loc la Camera Deputaților.

- Robert Negoiță și-a propulsat fosta cumnată la conducerea firmei SC Internet și Tehnologie S3 SRL. Astfel, administrator este Cristina Arghir, sora fostei soții a lui Negoiță, potrivit HotNews.ro. Arghir are un salariu de 8.000 de lei net, zero experiență în IT. Firma a înregistrat în 2017 o pierdere de peste 140.00 de lei.

- Afaceri imobiliare suspecte cu terenuri făcute de SC Administrare Active Sector 3 SRL, raportate de Curtea de Conturi.

- Firmele Primăriei au început să creeze firme-clonă.

loading...