Aranjament penal: Crucea Roșie, agenția de voiaj a directorului Direcției Silvice Dâmbovița

Postat la: 03.04.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Aranjament penal: Crucea Roșie, agenția de voiaj a directorului Direcției Silvice Dâmbovița

Crucea Rosie din Romania si Regia Nationala a Padurilor Romsilva si-au dat mana pentru un aranjament cu iz penal doar ca sa se plimbe in China directorul Directiei Silvice Dambovita, Costel Preda, omul sustinut si garantat de baronul PSD Dambovita, Adrian Tutuianu.

Sponsorizare, după sponsorizare

Consiliul de Administratie al Regiei Nationale a Padurilor- Romsilva, condus de catre Adrian Baban, aproba, in sedinta din 28 noiembrie 2016, "solicitarea Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania, filiala Dambovita, pentru aprobarea unei sponsorizari in valoarea de 10.000 de lei (nr.circa 2.200 de euro), conforma propunerilor din Nota Directiei Economice nr.13153/21.11.2016".

Ulterior, acelasi Consiliu de Administratie al RNP, aproba, in sedinta din 28.02.2017, "sponsorizarea Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania cu suma de 24.000 de lei (nr.circa 5.300 de euro), sustinerea activitatii, conform propunerilor din Nota Departamentului Comercial si a Directiei Economice nr. 2591/27.02.2017". La prima vedere, gestul Romsilvei de a sponsoriza Crucea Rosie pare o actiune onorabila , insa, in spatele acestor doua sponsorizari se afla un aranjament cu iz penal.

Serviciu contra serviciu

Floris Lazarescu este directorul filialei Dambovita a Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania si detine firma Romserv Investe SRL care se ocupa printre altele cu montarea de tamplarie din PVC. Dar Floris Lazarescu este foarte bun prieten de ani buni cu directorul Directiei Silvice Dambovita, Costel Preda. Ca urmare a acestei prietenii, firma lui Lazarescu a achizitionat si montat tamplarie PVC prin cumparare directa la trei obiective ale DS Dambovita: sediu central din Targoviste, Ocolul Silvic Pucioasa si cabana Malaiesti.

Astfel, prietenia dintre cei doi a cunoscut o noua dimensiune. Intre 21 si 29 februarie 2017, o delegatie a filialei Dambovita a Crucii Rosii condusa de Floris Lazarescu s-a deplasat in China. Insa, surpriza! Din delegatia care a mers in China a facut parte si directorul DS Dambovita, Costel Preda. Adica, Lazareascu a facut bani in urma lucrarilor de la DS Dambovita, iar Preda s-a preocupat de sponsorizari de la Romsilva pentru Crucea Rosie. Ca atare, Costel Preda a facut excursie in China impreuna cu prietenul sau Floris Lazarescu, iar Romsilva a sponsorizat Crucea Rosie, la interval de trei luni, cu vreo 7.500 de euro. Serviciu, contra serviciu!

Ion Teleanu

loading...
PUTETI CITI SI...