Aranjament girat de conducerea Ministerului Transporturilor pentru falimentarea CFR Marfă

Postat la: 02.11.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

Aranjament girat de conducerea Ministerului Transporturilor pentru falimentarea CFR Marfă

In aceste zile, conducerea Ministerului Transporturilor, in frunte cu ministrul Iulian Ghiocel Matache, vor sa-l numeasca ca director general al companiei CFR Marfa pe Dragos Floroiu, sef de departament la Autoritatea de Siguranta Feroviara Romana- condusa Mihaela Carabineanu, protejata lui Gruia Stoica, din cadrul Autoritatea Feroviara Romana (AFER).

Numirea acestuia in fruntea companiei CFR Marfa este un aranjament de tip mafiot regizat de catre fostul director al companiei, controversatul George Buruiana, impreuna cu cativa directori din Ministerul Transporturilor care de ani de zile se ocupa de acest gen de aranjamente. Dragos Floroiu a lucrat pana sa ajunga la AFER la compania privata Servtrans Invest unde George Buruiana a fost director si actionar pana sa aterizeze la CFR Marfa. Mai mult, ca urmare a unor aranjamente facute de Buruiana, compania de stat a fost obligata sa ia ca subcontractat la un contract foarte mare de transport de marfa cu Ucraina chiar firma unde a fost Buruiana.

Potrivit informatiilor furnizate catre ZIUAnews, prin numirea lui Dragos Floroiu la conducerea CFR Marfa, care nu indeplineste conditiile legale de numire pe acest post, George Buruiana si Gruia Stoica au preluata efectiv controlul companiei de stat si totodata controlul celor mai mari contracte care astfel se vor duce catre firmel celor doi. Astfel, CFR Marfa va intra in colaps, iar Gruia Stoica si George Buruiana isi vor umfla conturile.

Ministrul Iulian Matache acuzat că pune umărul si la falimentarea CFR Călători

Presedintele Federafia Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din Romania (FSTFR)- Maxim Rodrigo Gabriel, il acuza pe ministrul Transporturilor- Iulian Matache ca tergiverseaza cu buna stiinta acordarea sumelor de bani alocate companiei CFR Calatori in urma celor doua rectificari de buget din 28 iulie si 23 octombrie 2015. In adresa sindicalistilor catre ministrul Iuilian Matache (vezi documentul in facsimil) se mentioneaza ca demnitarul din fruntea Ministerului Transporturilor refuza sa faca publica suma ce revine din rectificariile bugetare catre CFR Calatori, fapt ce a facut ca la CFR Calatori sa nu se incheie inca Contract Colectiv de Munca pentru ca nu exista la companie BVC-ul rectificat pe anul 2015". Totodata, liderul sindical Maxim Rodrigo Gabriel il acuza pe ministrul Iulian Matache ca tolereaza pe acei operatori feroviari privati de transport persoane care au iesit de pe cele 29 de sectii de circulatie feroviara neinteroperabile fara sa plateasca vreo despagubire Ministrului Transporturilor.

Ion Teleanu

loading...
PUTETI CITI SI...