Apocalipsa din Sectorul 5 - Liberalii condamna incompetența, neputința și batjocura administrației Florea

Postat la: 28.09.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Apocalipsa din Sectorul 5 - Liberalii condamna incompetența, neputința și batjocura administrației Florea

Președintele PNL Sector 5, Cristian Olteanu, condamna incompetența, neputința și batjocura administrației Florea. Organizația PNL Sector 5 anunță revolta față de practicile abuzive și aberante ale pseudo-edilului Daniel Florea.

După doi ani de impostură politică și administrativă, în care Sectorul 5 a ratat toate șansele de a accesa fonduri de la Primăria Municipiului București sau de a cheltui judicios sumele repartizate de Ministerul Finanțelor, în care Primarul #ZERO a izbutit să oripileze opinia publică prin risipa constantă a bugetului public pe diverse evenimente supraevaluate, nereușind anveloparea termică a niciunui bloc, prin modificări trimestriale sau chiar lunare ale organigramei Primăriei de sector, reușind performanța ca atât cetățenii, cât și funcționarii să rememoreze cu nostalgie glorioasa epocă numită Vanghelie, Daniel Florea dă o ultimă lovitură bunului simț, convocând o ședință a Consiliului Local în Parcul Sebastian.

În total dispreț față de principiile unei bune administrații, marșând pe aceleași practici ilogice și abuzive, acesta invită cetățenii la dezbateri (imposibil de ținut) în parc.

Această idee este doar un simulacru al dialogului, o încercare de a crea aparența dezbaterii. Mai ales în condițiile în care până în prezent Primarul Florea a refuzat, încălcând legea, prezența cetățenilor la ședințele consiliului local. Drept răspuns, am solicitat Grupului politic al consilierilor locali liberali din Sectorul 5 să transmită o interpelare către Primar, cerându-i explicații asupra mai multor situații privind administrația locală. Astfel, prin liderul de grup PNL din Consiliul Local Sector 5, Bogdan Jelea, a fost depusă în atenția Primarului următorul document pe care am dorit să îl facem public:

Stimate Domnule Primar,

Având în vedere convocarea primită pentru ședința ordinară a Consiliului Local al Sectorului 5 din data de 28.09.2018, prin care suntem anunțați că aceasta ar urma să aibă loc în Parcul Sebastian,

Ținând cont de repetatele tratamente de care au "beneficiat" cetățenii Sectorului 5, cărora nu li s-a permis aproape niciodată accesul la ședințele de Consiliu Local desfășurate la sediul oficial al acestuia,

Luând în considerare istoricul nefericit al ultimilor doi ani, ani ce au marcat neputința și lipsa de profesionalism a administrației Sectorului 5,

În lumina repetatelor scandaluri mediatice al căror actor, în calitate de edil, ați fost - pornind de la tavanul prăbușit al Școlii 141, trecînd prin incendiile la Școala 124 sau la blocuri particulare edificate în mod suspect, ajungând la tentativa de a organiza un spectacol de Revelion de aproape un milion de euro, inițiativă blocată, din fericire, de acțiunea legală a asociațiilor de proprietari din zonă, și ajungând la condamnabila risipă a 700.000 de euro din bugetul și așa sărac al sectorului nostru, pentru o sindrofie faraonică inutilă și discutabilă din punct de vedere legal,

Și raportându-ne la repetatele absențe ale Domniei Voastre de la majoritatea covârșitoare a ședințelor Consiliului Local al Sectorului 5 desfășurate în ultimul an,

Bazându-ne pe revolta absolut îndreptățită pe care locuitorii sectorului nostru o au față de batjocura permanentă la care sunt supuși, vă aducem la cunoștință următoarele:

1. Opoziția formată din consilierii locali ai Partidului Național Liberal nu va cauționa continuarea acestor aberații, precum ședințe în laboratorul de chimie (cum ați mai convocat anul trecut) sau în parc, chestiuni ce anulează, din păcate, importanța, solemnitatea și eficiența întrunirilor din Consiliul Local.

2. Mai mult, constatăm că și din punct de vedere tehnic, organizarea unei ședințe în parc poate afecta calitatea dezbaterilor și chiar buna lor desfășurare.

3. Aceeași opoziție vă solicită să aduceți clarificări cu privire la toate situațiile solicitate prin interpelarea depusă în data de 19.09.2018; în absența noastră, poate vă lămuriți colegii din majoritatea politică de ce au fost necesare osanalele la adresa Dumneavoastră sau pagina de facebook despre care presa a relatat că ar fi costat 35.000ron? La fel cum sperăm să le explicați acelorași colegi care încă vă susțin de ce scrie presa că tarifele percepute de diverși artiști au fost duble față de prețul normal al pieței? Toate din banii cetățenilor invitați la ședință, desigur.

4. În fine, cu privire la materialul distribuit sub semnătura Dumneavoastră și cu antetul Primăriei Sectorului 5 (aflat în anexa prezentei), prin care instigați în mod complet ilogic locuitorii asupra opoziției, vă rugăm să ne lămuriți asupra următoarelor:

Deși probabil nu ați absolvit Psihologia sau Filosofia, este evidentă contradicția semantică între afirmațiile consecutive: ori începeți, ori nu începeți construcția?

De ce afirmați în mod neadevărat că ne-am opus acestui proiect, câtă vreme am afirmat chiar în ultima ședință ordinară de Consiliu (la care, desigur, ați lipsit), că îl vom susține, întrucât este o inițiativă a PNL încă din 2008?

De ce nu le spuneți cetățenilor Sectorului 5 că și consilierii generali ai PNL au susținut acest demers, asigurând majoritatea necesară, în pofida șirului neîntrerupt de bâlbe instituționale și de comunicare în relația Dumneavoastră cu Primăria Capitalei?

În fine, am dori să știm cine a suportat cheltuielile de realizare, tipărire și distribuție a acestui material vădind majore lacune intelectuale, culturale și chiar de bun simț, precum și baza legală pe care s-a întemeiat efectuarea respectivelor cheltuieli?

În speranța că măcar acum, în al treisprezecelea ceas, veți începe să tratați cu seriozitate și responsabilitate ședințele Consiliului Local al Sectorului 5, vă mulțumim anticipat pentru convocarea în viitor a acestora acolo unde le este locul: la sediul Consiliului Local pentru care locuitorii sectorului plătesc o chirie anuală de circa 1.000.000 de euro.

loading...
PUTETI CITI SI...