Alcoolul îi face iar probleme lui Robert Negoiță! Bețivi la volan, directori în Primăria Sectorul 3

Postat la: 16.05.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Alcoolul îi face iar probleme lui Robert Negoiță! Bețivi la volan, directori în Primăria Sectorul 3

Directorul lui Negoiță pe probleme de management informațional, Munteanu Radu Alexandru, inculpat penal pentru alcoolemie la volan! Întrebat despre aceste probleme el a încercat să ne mintă că am face o confuzie și că este vorba de, probabil, de o altă persoană. Judecătoria Sectorului 2 ne-a confirmat însă că el este inculpatul și că își va afla sentința pe 22 mai.

Carieră de succes, umbrită de problema cu băutura

Cariera lui Munteanu Radu Alexandru a evoluat rapid. Expert parlamentar la Cabinetul deputatului PSD Gabriela Podașcă, apoi angajat, scurt timp, la S.C. Administrare Active Sector 3 S.R.L (firma Consiliului Local de sector), Munteanu a ajuns în primăria lui Negoiță în 2015. Aici, la Biroul pentru Sport, Tineret și Unități de Cult, a primit un salariu de peste 4200 lei, mai mare de aproape patru ori decât primeau angajații cu funcții similare din Primărie, cu aceeași funcție - inspector de specialitate gr. II. În 2017, după ce a susținut concursul pentru postul de Șef Serviciu Arhivare, Munteanu Radu Alexandru a devenit coordonator cu delegare al Direcției ce administrează rețeaua informatică și arhivarea sectorului 3.

A fost promovat rapid pe postul de director la Direcția Administrativă și Management Informațional, funcție exercitată temporar în prezent, la nici 30 de ani, cu un venit net de peste 8000 lei. Taman luni, 7 mai 2018, când Munteanu trebuia să dea concursul pentru ocuparea definitivă a postului, primarul Robert Negoiță a anunțat amânarea concursului la care participa protejatul său.

Dincolo de anunțul oficial făcut de Robert Negoiță, surse din Primăria sectorului 3 ne-au spus că adevăratul motiv este că Munteanu poate fi condamnat penal. Aceasta deoarece, pe 8 decembrie 2017, Parchetul de pe lângă judecătoria Sectorului 2 l-a trimis în judecată pe Munteanu Radu Alexandru pentru infracțiunea de a fi condus un autovehicul pe drumurile public, pe când se afla sub influența alcoolului.

Directorul Munteanu Radu (stânga) este subalternul lui Honorius Circa, city-manager la Sectorul 3

Urmare a administrării probelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei și având o valoare de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, faptă ce constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani sau cu amendă penală, Munteanu Radu Alexandru este inculpat penal în urma sesizării instanței prin rechizitoriul emis la data de 08.12.2017, în dosarul de urmărire penală nr. 13148/P/2015 al Parchetului de pe lângă Judecătoria sector 2 Bucureşti. Judecătorii urmează să decidă asupra unei eventuale condamnări a directorului lui Negoiță Pentru această faptă, Munteanu ar putea primi între unu și 5 ani de închisoare sau amendă penală. Pe 8 mai, instanța a anunțat că se va pronunța pe data de 22 mai 2018.(https://www.jurisprudenta.com/dosare-procese/2017/29011q300q2017qa1-300/).

Aceeași instanță a decis, pe 27 februarie 2018: „Respinge, ca nefondată, cererea inculpatului Munteanu Radu Alexandru (...), de acordare a dreptului de circulaţie", astfel că Munteanu nu are dreptul legal să se urce la volan, până când judecătorii nu vor decide altfel.

Contactat telefonic, pe data de 7 mai 2018, Munteanu Radu Alexandru a susținut că facem o confuzie sugerându-ne nu el ar fi persoana care ar putea fi condamnată după ce a condus băut la volan. Inregistrarea convorbirii poate fi ascultata aici: http://cetateanul.net/articol-principal/betivi-la-volan-directori-in-primaria-sectorul-3/.

În ciuda insistențelor noastre ulterioare, Munteanu Radu Alexandru a refuzat să facă alte comentarii. Pentru a fi siguri, că nu îi afectăm imaginea unui funcționar de conducere (care nu are probleme cu băutura), Cetățeanul.net a solicitat Judecătoriei Sectorului 2 să confirme dacă persoana judecată pentru că s-a urcat băut la volan este una și aceeași persoană cu directorul din Primăria sectorului 3. Judecătoria sectorului 2 ne-a confirmat că este vorba de una și aceeași persoană.

Confirmarea de la Judecătorie

https://www.ziuanews.ro/static/images/2018/Sector-3-Munteanu-Radu-Jud-Sector-2.jpg


Alte cazuri de bețivi la volan în Primăria sectorului 3

Munteanu nu este primul director din Primăria condusă de Robert Negoiță care riscă o condamnare pentru că s-a urcat băut la volan. Pe 12 februarie 2018, directorul adjunct al Poliției Locale sectorul 3, a condus sub influența băuturilor alcoolice un autoturism al instituției, cu care s-a răsturnat și a avariat alte trei autoturisme. Directorul adjunct al Poliției Locale sectorul 3, MEDREA ALEXANDRU, a fost supendat până la finalizarea cercetărilor, acesta conducând cu o alcoolemie de 1.14 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În luna martie, un alt director, de la firma de pază subordonată Consiliului local din Sectorul 3, a fost nevoit să demisioneze după ce a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru că a șofat sub influența băuturilor alcoolice.

Sursa: http://cetateanul.net

loading...
PUTETI CITI SI...