Ucraina s-a retras din competiţia Eurovision. Niciun artist nu a acceptat să reprezinte ţara

Postat la: 28.02.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Ucraina s-a retras din competiţia Eurovision. Niciun artist nu a acceptat să reprezinte ţara

Ucraina s-a retras din competiţia Eurovision de anul acesta după ce niciunul dintre artiştii cărora le-a fost făcută oferta de a reprezenta ţara la Tel Aviv nu a acceptat-o.

Luni, televiziunea publică din Ucraina i-a retras lui Maruv dreptul de reprezentare la Eurovision 2019 pentru că nu a semnat un contract care îi interzicea temporar să cânte în Rusia. Două alte trupe, clasate pe locul al doilea şi al treilea în selecţia naţională, au primit oferta de a reprezenta ţara la cea de-a 64-a ediţie a Eurovision, însă ambele au refuzat.

„Am fi fost onoraţi să reprezentăm Ucraina, dar nu vrem să câştigăm cu orice preţ. Misiunea noastră este de a uni oamenii cu muzica, nu să semănăm discordie", a scris grupul dance Kazka pe pagina de Instagram. În final, televiziunea publică ucraineană a ales să nu mai participe la competiţia muzicală din luna mai.

„Competiţia muzicală este o ocazie pentru orice ţară de a se prezenta internaţional şi pentru fiecare artist de a fi un ambasador", a transmis UA:PBC într-un comunicat. „Însă selecţia naţională din 2019 a dezvăluit o problemă a sistemului în industria muzicală ucraineană: legătura artiştilor cu teritoriul statului agresor. Pentru o parte a societăţii acest fapt este acceptabil. Pentru o alta, provoacă indignare". Televiziunea publică a mai spus că va iniţia „talk show-uri, forumuri şi dezbateri" pentru rezolvarea acestei probleme.

loading...
PUTETI CITI SI...