Salvador Dali va fi exhumat pentru un test de paternitate

Postat la: 27.06.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Salvador Dali va fi exhumat pentru un test de paternitate

Celebrul pictor Salvador Dali va fi exhumat pentru un test de paternitate, a decis un judecător din Madrid. Decizia vine după ce o femeie, Pilar Abel, a cerut în instanță să efectueze un test ADN, susținând că artistul este tatăl ei, relatează BBC News, care citează presa spaniolă.

Pilar Abel susține că pictorul Salvador Dali este tatăl ei. Acesta ar fi avut o relație neoficială cu mama ei, care a lucrat că menajeră la o locuință din apropierea casei celebrului artist, în 1955. În perioada aceea, Salvador Dali era căsătorit cu Gala, al cărui nume real era Elena Ivanovna Diakonova.

După mai bine de două decenii de la moartea lui Salvador Dali, care a decedat în 1989, la 85 de ani, femeia a depus în instanță o cerere să efectueze un test de paternitate. În urmă cu zece ani, ea a efectuat un test ADN la Madrid, folosind fire de par și fragmente de piele pe care le-a obținut dintr-o mască funerară a pictorului, însă rezultatele nu au fost concludente. Acum, un judecător a decis ca rămășițele pământești ale pictorului să fie exhumate, pentru a se stabili cu exactitate dacă Pilar Abel este fiica acestuia sau nu.

loading...
PUTETI CITI SI...