O elevă de 17 ani din Buzău s-a mutat în casa profesorului ei de 53 de ani

Postat la: 30.07.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

O elevă de 17 ani din Buzău s-a mutat în casa profesorului ei de 53 de ani

Familia unei fete de 17 ani, elevă la Colegiul Naţional Mihai Eminescu din Buzău, îl acuză pe un profesor că i-a sucit minţile adolescentei şi a manipulat-o să se implice într-o relaţie anormală. Părinţii au alertat autorităţile în legătură cu legătura dintre dascăl şi elevă, însă nu au primit niciun răspuns.

Familia elevei, care provine din localitatea buzoiană Padina, s-a adresat mai multor instituții competente, inclusiv conducerii liceului, a Inspectoratului Școlar și Poliției județului, însă demersurile lor par a fi zadarnice. Familia fetei de 17 ani, elevă la Colegiul Național Mihai Eminescu din Buzău, îl acuză pe un profesor că i-a sucit mințile adolescentei și a manipulat-o să se implice într-o relație complet anormală. Părinții au alertat autoritățile în legătură cu legătura dintre dascăl și elevă, însă nu au primit nici o reacție.

Povestea atașamentului nefiresc dintre eleva de 17 ani și profesorul ei, un bărbat de 53 de ani, are o vechime de peste doi ani, totul debutând în momentul în care adolescenta a început meditațiile cu dascălul, potrivit site-ului stiridebuzau.ro. Încă de atunci, mamei i-a părut suspect comportamentul fiicei ei, care era din ce în ce mai greu de găsit la telefon, iar în rarele conversații era foarte abătută. Tânăra a ajuns să se mute la domiciliul profesorului, acuzat de părinți că, în loc să pondereze rătăcirile adolescentine ale elevei lui, a încurajat-o să avanseze în relația nefirească. Mama fetei spune că tânăra a fost manipulată de bărbat, astfel încât a ajuns să accepte, fără niciun fel de rezervă, relația cu un bărbat mai mare și decât tatăl ei.

Femeia a făcut plângere inclusiv la Inspectoratul Școlar și la Poliție, însă de nicăieri nu a obținut reacții. "Acest profesor i-a sucit mințile fetei mele și simt că o pierd. Peste tot pe unde am fost, mi s-a spus că fata mai are trei luni și devine majoră, moment din care își decide singură viața. Păi și în cele trei luni rămase am dreptul să am grijă de copilul meu, să mi-l educ, să îl canalizez spre idealuri normale, nu să își compromită tinerețea astfel. Problema este însă mai veche și din păcate despre ea s-a știut în școală, însă au închis ochii", a declarat, pentru stiridebuzau.ro, mama adolescentei.

Într-o încercare disperată de a o rupe pe fată din această relație, familia a internat-o pe elevă într-un centru de asistență socială, unde a stat două luni. Fata și iubitul ei au reușit însă să obțină un ordin judecătoresc care impune integrarea copilului în familie, astfel că adolescenta a ieșit zilele trecute din centrul de ocrotire, însă nu pentru a merge la părinți, ci ca să își reia conviețuirea alături de dascăl, în apartamentul acestuia, unde locuiește împreună cu mama sa. Părinții cer autorităților să intervină pentru a-și recupera copila, cât încă mai poate fi adusă pe drumul drept, și să îl tragă la răspundere pe dascălul care a depășit cu mult limitele impuse de deontologie. Nu este exclus, spune mama fetei, ca cei doi să fi avut și relații intime.

loading...
PUTETI CITI SI...