Mega scandal național la Eurovision România 2017

Postat la: 07.03.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Mega scandal național la Eurovision România 2017

Florin Chilian acuză TVR că a deturnat fonduri publice la Eurovision și spune că va sesiza DNA, iar despre melodia câștigătoare susține că nu este "originală" și că a încălcat regulamentul concursului. Chilian a tunat și fulgerat pe pagina de Facebook după ce a fost eliminat din Selecția Națională Eurovision.

„Îmi cer iertare. Este mai rău decât credeam că poate fi. The Yodeling undeva prin 2012 - 2013, dacă nu chiar mai devreme. Iar asta e din 2014 de la „Vocea României". Nu era si despre originalitate #Eurovisionul asta 2017?! Partea cu iodeleit-ul este quasi identica sau e voie 4% peste tot?! În artă nu există obiectiv, așadar aceasta este părerea mea subiectivă, evident. Cum ziceam: #TVR #Eurovision Un aranjament jenant. Se cunoştea câştigătorul finalei nationale a #Eurovision2017. Un compozitor român cu o piesă românească despre România. O piesă românească despre cum se strâng și comunică ciobanii cu văcuțe mov pe dealurile Elveției. Cred, nu știu sigur. N-am priceput ce zic reprezentanții României pentru că nu cunosc limba română în care a fost cântată. Cam atât despre identitatea națională a reprezentării României la Eurovision 2017. Ca să nu fiu răutăcios până la capăt, pot spune că, pe alocuri, yodele-itul fetei din semifinală seamănă prea tare cu o gargară ultrafonică venită brusc după o partidă de sex reușită numai pe jumătate. Gargara făcută în fugă, pe furiș, fix înainte de a fugi acasă, din dorința nestăvilită de a uita gustul nașpa rău din gură. Oare Curtea de Conturi a României, DNA, Parchetul General nu se sesizează odată și odată în legătură cu ilegalitățile făcute de TVR pe bani publici de ani de zile, tot aranjând aceste "concursuri de creație"?! Deturnarea banilor telespectatorilor care dau mesaje plătite este furt din proprietetea privată! O rușine națională. Juriul are onoarea de a ne fi trimis în genunchi - o fi puterea obișnuinței?! Nu zic, da'ntreb și eu așa... - la un concurs internațional, numai pentru a pleca de acolo în patru labe după ce vom fi fost vizitați în gură și nu numai - pe meritul nostru conferit de cele două poziții amintite - de toate celelalte delegații participante din poziția normală, în picioare, la Kiev", scrie Florin Chilian pe pagina lui de socializare.

TVR au reacţionat după acuzaţiile extrem de grave ale lui Chilian: Referitor la afirmaţiile unui concurent înscris în preselecţia Eurovision România 2017, având ca subiect posibilitatea încălcării regulamentului prin înscrierea piesei "Yodel it!" în actuala ediţie a Selecţiei Naţionale, vă transmitem punctul de vedere al domnului Mihai Alexandru, compozitorul piesei: "Yodelul este un procedeu vocal, care poate fi folosit ca atare. Din punctul de vedere al cantecului, el nu seamana cu nici o alta melodie. In urma consultarii cu mai multi muzicieni avizati, s-a constat ca piesa nu seamana cu alta melodie.

Lora, cea care s-a retras înainte de semifinale, toarnă gaz pe foc și dezvăluie motivul retragerii de la Eurovision 2017: "Acum că s-a terminat concursul, îmi permit şi eu să vă spun de ce m-am retras după audiţii. Lăsând la o parte orice s-a speculat, la mine e simplu. La un moment dat, am fost şi eu jurat. Respect această postură. Îi respect pe domnii Adrian Romcescu şi Andrei Tudor. Părerea lor a contat foarte mult pentru mine. Eu am vrut să văd dacă eu pot fi ceea ce caută ei pentru acest an. Din comentariile lor mi-am dat seama că ei consideră piesa ca fiind potrivită ca hit de radio, dar pentru concursul Eurovision ei au o altă viziune asupra melodiei. Le-am mulţumit pentru atenţie şi am plecat acasă. Până la urmă juriul este în concurs şi pentru a influenţa părerile oamenilor, adică noi suntem aici să vă spunem ce credem noi că ar fi mai bine", a spus Lora în direct la ProFM.

Piesa „Yodel it!" a primit 10.377 de voturi de la public în timpul celor 60 de minute alocate televotingului la Selecţia Naţională Eurovision. Melodia, compusă de Mihai Alexandru, pe versurile textierei Alexandra Niculae, a fost desemnată să reprezinte România Eurovision Song Contest, exclusiv de telespectatori. Pe locul al doilea s-a clasat MIHAI cu piesa „I Won't Surrender", care a obţinut 5.201 voturi, urmat de Instinct, cu „Petale", melodie care a înregistrat 3.063 de voturi.

loading...
PUTETI CITI SI...