La multi ani, maestre! Florin Piersic implineste, astazi, 83 de ani

Postat la: 27.01.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

La multi ani, maestre! Florin Piersic implineste, astazi, 83 de ani

Florin Piersic a fost sarbatorit de clujeni, sambata seara, in sala arhiplina a cinematografului care-i poarta numele, cu ocazia implinirii varstei de 83 de ani. In primul rand, printre invitatii speciali, alaturi de mitropolitul ortodox al Clujului, de episcopul greco-catolic, de presedintele Academiei Romane, de primarul Clujului si de alte oficialitati si personalitati locale s-a aflat si omul de televiziune Oreste Teodorescu.

Cinematograful Florin Piersic din Cluj-Napoca a fost arhiplin, sambata seara, la evenimentul „omagial cultural-artistc" organizat de Primarie pentru Florin Piersic cu ocazia aniversarii varstei de 83 de ani. Primul rand a fost rezervat invitatilor speciali precum: Mitropolitul Clujului, IPS Andrei, episcopul grec-catolic de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihalmeanu, presedintele Academiei Romane, Ioan-Aurel Pop, primarul Emil Boc, presedintele Consiliului Judetean, Alin Tise (caruia actorul i-a botezat un copil-nr), actrita Medeea Marinescu, plus alte oficialitati si personalitati locale

Florin Piersic s-a nascut la Cluj-Napoca in 27 ianuarie 1936 si este unul dintre cei mai iubiti si de succes actori ai Romaniei. Absolvent al Institutului de Arta Teatrala si Cinematografica (promotia 1957), Florin Piersic a debutat in teatru doi ani mai tarziu, pe scena Teatrului National din Bucuresti, cu rolul titular in spectacole precum „Discipolul diavolului". A fost protagonistul unor spectacole ca „Tragedia optimista", „Zbor deasupra unui cuib de cuci", „Gaitele" si „Straini in noapte". In cinematografie, Florin Piersic a debutat in anul 1957, in filmul franco-roman „Ciulinii Baraganului", scris si regizat de Louis Daquin, dupa un roman de Panait Istrati.

loading...
PUTETI CITI SI...