Jamie Oliver, îngropat în datorii şi cu afacerea în pericol: celebrul chef e nevoit să-şi închidă din restaurante

Postat la: 14.02.2018 07:14 | Scris de: ZIUA NEWS

Jamie Oliver, îngropat în datorii şi cu afacerea în pericol: celebrul chef e nevoit să-şi închidă din restaurante

Imperiul de restaurante cu specific italian al lui Jamie Oliver se zguduie sub greutatea datoriilor de 71,5 milioane de lire sterline (80,7 milioane de euro), din care 2,2 milioane de lire sterline reprezintă salariile restante ale angajaţilor, scrie Business Magazin.

Potrivit presei străine, vedeta de televiziune le-ar fi cerut administratorilor restaurantelor să reducă chiriile în speranţa că nu va intra în faliment, după ce în 2017 compania lui Oliver a raportat pierderi de 10 milioane de lire sterline. Tot anul trecut, maestrul bucătar a fost nevoit să închidă şase restaurante, dar şi lanţul de pizzerii Union Jack.

Recent, reprezentanţii chefului au anunţat că au plan de restructurare ce presupune ca 12 dintre cele 25 de restaurante pe care Oliver le deţine în Marea Britanie să fie închise, ceea ce înseamnă că 450 de persoane îşi vor pierde locul de muncă. Motivele pentru pierderile înregistrate sunt costurile ridicate ale ingredientelor achiziţionate din Italia, costurile cauzate de Brexit, dar şi de salariile mari ale angajaţilor.

În ultimii ani însă lanţul de restaurante a avut de suferit şi din cauza recenziilor proaste date de clienţi privind serviciile şi preparatele, dar şi din cauza unor foşti angajaţi care au denunţat salariile mici şi mediu de lucru conflictual. Un purtător de cuvând al vedetei a negat vehement acuzaţiile formulate de foştii angajaţi, precizând pentru Daily Mail

că nu au fost înregistrată nicio plângere oficială. Cât priveşte situaţia curentă, reprezentantului lui Oliver a declarat: „Suntem mulţumiţi şi copleşiţi de sprijinul creditorilor noştri pentru a reorganiza restaurantele italiene. Avem un brand puternic şi ne dorim să continuăm să furnizăm servicii, gust şi experienţe de cea mai înaltă clasă pentru clienţii noştri fideli. Lucrăm din greu pentru a ne asigura ca firma noastră să se adapteze la mediul comercial actual şi suntem încrezători că această afacere va oferi oportunităţi puternice de creştere şi rentabilitate."

Totuşi, în cazul în care firma lui Oliver se închide, bunurile acestuia nu vor fi afectate. El şi soţia sa au împreună o avere estimată la 150 de milioane de dolari şi locuiesc alături de cei cinci copii într-o casă din nordul Londrei, evaluată la 10 milioane de lire sterline.

Jamie Oliver, născut pe 27 mai 1975, în comitatul Essex din Anglia, este un maestru bucătar celebru în Marea Britanie, supranumit „Naked Chef" („Bucătarul dezbrăcat"). Este cunoscut în special pentru conceperea unor reţete pentru preparate sănătoase inspirate din gastronomia britanică tradiţională. Celebritatea i-a adus numeroase contracte cu mai multe posturi de televiziune, unde prezintă show-uri culinare.

loading...