J.K. Rowling îi ia apărarea lui Johnny Depp, după acuzaţii de violenţă domestică

Postat la: 09.12.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

J.K. Rowling îi ia apărarea lui Johnny Depp, după acuzaţii de violenţă domestică

Scriitoarea britanică J.K. Rowling, autoarea francizei "Harry Potter", i-a luat apărarea lui Johnny Depp, a cărui distribuire în viitorul lungmetraj din seria "Fantastic Beasts" a stârnit un val de critici în rândul fanilor filmelor, după ce actorul american a fost acuzat de violenţă domestică.

Johnny Depp, care va juca rolul negativ Gellert Grindelwald în acest film, a fost acuzat de violenţă domestică anul trecut, în timpul procedurilor de divorţ de fosta sa soţie, actriţa Amber Heard. În cele din urmă, actriţa şi-a retras acuzaţiile, după ce cuplul a ajuns la un acord care a pus capăt căsniciei lor. Fanii seriei "Harry Potter" au cerut însă să fie atribuit unui alt actor rolul lui Depp din următorul film al francizei, "Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald", produs de Warner Bros. şi care va fi lansat în noiembrie 2018.

"Fanii lui Harry Potter şi-au pus întrebări şi şi-au exprimat îngrijorări legitime asupra alegerii noastre de a-l păstra pe Johnny Depp în rolul lui Grindelwald", a declarat Rowling într-un comunicat publicat pe site-ul său, citat de AFP. Aceasta a adăugat că ea şi regizorul David Yates s-au gândit să îl înlocuiască, după ce au văzut reacţiile fanilor pe reţelele de socializare, dar au decis, în cele din urmă, să respecte termenii divorţului celor doi actori americani.

"Acordul încheiat pentru protejarea vieţii publice a două persoane, care şi-au exprimat dorinţa de a-şi continua viaţa, trebuie respectat", a explicat scriitoarea, care s-a declarat fericită că Depp a primit unul dintre rolurile principale în următorul film. Mulţi dintre fani şi-au exprimat dezacordul pe reţeaua Twitter, unde romanciera are 13,6 milioane de followeri.

Noul film este continuarea lungmetrajului "Animale fantastice şi unde le poţi găsi/ Fantastic Beasts and Where to Find Them", regizat tot de David Yates şi lansat anul trecut. Cele două lungmetraje fac parte dintr-o serie de cinci filme care se desfăşoară în acelaşi univers ca franciza "Harry Potter", precedând însă acţiunea acesteia.

Johnny Depp este considerat unul dintre cei mai importanţi actori din generaţia sa, alături de George Clooney şi Brad Pitt. Artist versatil şi extrem de expresiv, Johnny Depp s-a simţit în largul lui atât în producţiile hollywoodiene - mai ales în franciza "Piraţii din Caraibe", "Chocolat", "Donnie Brasco" -, cât şi în producţii independente, precum "Jurnalul unui iubitor de rom", dar şi în colaborările sale cinematografice cu regizorul american Tim Burton - "Edward Mâini-de-foarfece", "Legenda călăreţului fără cap/ Sleepy Hollow", "Mireasa moartă/ Corpse Bride", "Alice în Ţara Minunilor" şi "Umbre întunecate/ Dark Shadows".

Deşi a fost nominalizat de trei ori la premiile Oscar, Depp nu a reuşit până în prezent să obţină nicio distincţie din partea Academiei Americane de Film. Totuşi, a fost premiat cu un Glob de Aur pentru rolul unui frizer sadic din "Sweeney Todd - Bărbierul diabolic din Fleet Street", în 2008. Johnny Depp şi Amber Heard au divorţat în ianuarie 2017, după mai multe luni în care actriţa l-a acuzat pe star de violenţă domestică, iar acesta a acuzat-o pe fosta soţie, în replică, de şantaj financiar.

loading...
PUTETI CITI SI...