"Big Bang-ul este adevărat, trebuie sa intelegeti ca Dumnezeu nu este un magician!" - Papa Francisc

Postat la: 12.06.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Papa Francisc a facut recent o declaratie asupra teoriei evoluţiei speciilor şi anume a precizat ca Bing Bang-ul adevărate, iar Dumnezeu nu este un magician. Aceste declaratii au fost facuta in timp ce sustinea un discurs la Academia Pontificată de Ştiinţe.

Suveranul Pontif a tinut sa precizeze că nu trebuie sa existe neaparat o incompatibilitate intre teoriile ştiinţifice si existenţa unui creator.

"Când citim despre creaţie întâmpinăm riscul de a ni-l imagina pe Dumnezeu ca fiind un magician cu o baghetă, capabil să facă totul. Dar lucrurile nu stau aşa. El a creat oamenii şi i-a lăsat să se dezvolte potrivit legilor interne pe care el le-a atribuit fiecăruia, pentru ca fiecare să ajungă la desăvârşire. Big Bang-ul, pe care astăzi îl considerăm a sta la originea lumii, nu contrazice intervenţia creatorului divin, ci, mai degrabă, o cere. Evoluţia în cadrul naturii nu este incompatibilă cu noţiunea de creaţie, pentru că evoluţia are nevoie de crearea unor fiinţe care să evolueze", a mai declarat Papa Francisc.

 

loading...
PUTETI CITI SI...